Cruise kolekcija kuće Chanel: Žan Kokto kao inspiracija

Autor:

05.05.2021 17:03

Foto:

Foto:

Nova Chanel kolekcija ima samo dva tona - beli i crni, mnogo kože, perlica i šljokica, a prikazana je u nesvakidašnjem ambijentu, bez prisustva publike



Nekoliko meseci pošto je prikazala ready – to – wear kolekciju za jesen i zimu 2021, kreativna direktorka modne kuće Chanel, Viržini Vijar, napravila je spektakularnu reviju na kojoj su predstavljeni modeli iz cruise linije. Manekenke u odelima od tvida i haljinama u pank stilu šetale su između zidina Carrières de Lumières, a dizajnerka je objasnila šta ju je inspirisalo da prikaže nesvakidašnje modele u nesvakidašnjem ambijentu. 

Pročitajte i Svet mode se oprašta od slavnog kreatora

Inez & Vinoodh

 

- Gabrijel Koko Šanel je bila bliska sa Žanom Koktoom, a ja volim njegov film “Orfejev testament”, posebno onu veličanstvenu scenu u kojoj muškarac sa glavom crnog konja silazi u Carrières de Lumières, a njegova silueta predstavlja kontrast savršeno belim zidovima, istakla je modna dizajnerka koja je na čelu francuske modne kuće nasledila slavnog Karla Lagerfelda. 

Inez & Vinoodh

 

Nova kolekcija kuće Chanel napravljena je u samo dva tona, a sačinjena je od odela, izrezanih suknji, pantalona sa širokim nogavicama. Tu su i klasične Chanel jaknice od tvida uparene sa mrežastim helankama i torbama koje se nose prebačene preko tela, što sve zajedno liči na pank stil iz šezdesetih godina. 

Inez & Vinoodh

 

- U skladu sa ekstremnom modernošću Koktoovog filma, želela sam da napravim nešto u rok fazonu. U kolekciji ima mnogo zakrpa od kože, perli i šljokica, a na crno-belim majicama nalazi se lik manekenke Lole Nikon, koja je uslikana kao neka rok heroina iz šezdesetih godina. Tvid odela uparili smo sa srebrnim cipelama, a tu je i grafički print na haljinama, pantalonama, tašnicama.

Inez & Vinoodh

Reviju je snimao duo iz Holandije Inez and Vinoodh, a ambasadorke brenda, koje zbog pandemije korona virusa nisu mogle da prisustvuju modnom događaju, poslale su pismo podrške Viržini Vijar. Među njima su glumice Margo Robi, Lili-Rouz Dep, Dejzi Edgar-Džouns.

Inez & Vinoodh

 

 

 


 

 

Komentari. (0)

Loading