Čizmice kakve je imala Nensi Sinatra krajem šezdesetih danas nose trendseterke poput Bele Hadid i Hejli Biber

Autor:

19.02.2021 16:45

Foto:

Foto:Krajem šezdesetih imale su ih manekenke u space-age editorijalima (Moon Girl izgled iz futurističkih kolekcija francuskog dizajnera Andrea Kureža), proslavile su ih muzičke i glumačke dive koje su ih nosile uz kratke mini-suknje i natapiranu kosu, a zahvaljujući Nensi Sinatri koja ih je obula prilikom izvođenja pesme “These Boots Are Made for Walkin’” tokom jednog televizijskog gostovanja, bele čizme ispod kolena sa malom štiklom postale su istovremeno rokenrol, seksi i slatke.

Iako su bile popularne širom sveta, brzo su nestale sa lica zemlje, da bi potom stidljivo, pre nekoliko godina, ponovo zakucale na vrata trendova. U 2018. i 2019. najavljivane su kao veliki hit, zatim su dominirale tokom cele prošle godine i ostale i u novoj sezoni.

Pročitajte još: Škola stila Amal Kluni

Model Hailey Baldwin, photo: AP Images

Najsimpatičnije i možda najpraktičnije bele čizme jesu one sa malom štiklom, do gležnjeva, od kože, ali ako se odlučite za model od gume sa rogobatnim đonom, ili za neke iznad kolena sa visokom štiklom, ili za one do pola lista, ni sa jednima nećete pogrešiti, što važi i za bele patike i mokasine i sokne koje idu uz sve to. Bele čizmice se daju lako uklopiti uz ostatak garderobe i, što je fenomenalno, slažu se uz svaki kolorit. Obožavaju ih trendseterke širom planete, a često se mogu videti na manekenki Beli Hadid koja ih redovno nosi još od 2016. godine.