Kejt Midlton treći put u žutoj haljini Roksande Ilinčić

Autor:

02.06.2020 16:03

Foto:

Foto:



U video obraćanju britanskog princa Vilijama (37) i njegove supuge Kejt (38) Australijancima, vojvotkinja od Kembridža treći put je ponela žutu haljinu naše dizajnerke Roksande Ilinčić.

Tokom obraćanja iz Kensington palate putem video-linka Kejt je uz Roksandinu kreaciju nosila list minđuše Catherine Zoraida.

Istu haljinu Kejt je prvo nosila u Sidneju 2014. godine, tokom zvanične posete sa princem Vilijamom.

Zatim je, dve godine kasnije, istu kreaciju nosila na teniskom meču u Vimbldonu.

Žuta haljina srpske kreatorke, koja košta 900 funti, inspirisana je brazilskim umetnikom Heliom Oiticicom čiji su zaštitni znak slike u kontrastnim jarkim bojama.

Jedno od modnih pravila vojvotkinje od Kembridža je investiranje u komade koji se mogu nositi tokom cele godine i nikada ne postaju demode jer su klasični. Baš takva je i haljina “Ryedale” koja prati liniju tela i ima četvrtasti dekolte.

Roksanda Ilinčić

Naša modna dizajnerka Roksanda Ilinčić se u Veliku Britaniju preselila 1999. godine, gde je upisala prestižni St. Martins koledž. Od tada do danas dospela je u vrh modne scene, a njene kreacije nosile su osim Kejt Midlton i Penelope Kruz, Mišel Obama, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet, Tilda Svinton...