Sjaj crvenog tepiha: Najskuplje haljine nošene na dodelama Oskara


Legendarna pripijena haljina koju je Merilin Monro nosila dok je pevala rođendansku pesmu tadašnjem američkom predsedniku Džonu Kenediju, prodata je za 4,8 miliona dolara na aukciji u Beverli Hilsu.

Prema rečima Edvarda Mejera lanac muzeja “Ripli Verovali ili ne” koji je kupio ovu haljinu, ona je oborila svetski rekord u svojoj kategoriji.

merlinkina-haljina-gettyimages-51039917

Sudeći prema cenama najskupljih haljina koje su viđane na dodelama Oskara Edvard je u pravu, a mi ćemo vas podsetiti na one najbolje, uz podsećanje da je ipak najvažnije ko nosi haljinu.

kira-najtli-getty

Kira Najtli se 2006. godine pojavila u kreaciji Vere Vong, koju je posle donirala za aukciju u dobrotvorne svrhe. Cena haljine je 39 hiljada dolara.

kejt-blanset-GettyImages

Kejt Blanšet je na dodeli 2014. došla u haljini “Armani Privé dress” optočenoj stotinama kristala Svarovski. Cena haljine je iznosila 100 hiljada a ako se doda cena cipela i naročito dragulja stižemo do vrtoglavih 18,1 milion dolara, koliko je Kejt nosila na sebi!

kejt-blanset-getty

Ista glumica je sedam godina ranije pojavila u još jednoj haljini koja oduzima dah. Poverenje je po običaju poklonila Armaniju. Ova haljina na jedno rame plaćena je 200 hiljada dolara.

kejt-vinslet-getty

Kejt Vinslet je 2007. godine ponela kreaciju Valentina vrednu 100 hiljada dolara.
Haljinu je odabrala njena čerka Mia, kojoj se mora priznati da ima dobar ukus.

sarliz-teron-getty

Šarliz Teron je 2013. godine odenula jednostavnu belu haljinu koju je dizajnirao Dior.
Ovo zadovoljstvo koštalo je 100 hiljada dolara, a stajlingu prelepe Južnoafrikanke treba dodati i nakit vredan četiri miliona dolara.

sandra-bulok-getty

Sandra Bulok se pre tri godine pojavila u ponoćno-plavoj haljini Aleksandera Mekvina. Jednostavno, efektno i za ovu kategoriju prihvatljivih 40 hiljada dolara.

en-hatavej-getty-2

En Hatavej je svečanost 2011. obeležila svojom crvenom Valenitno haljinom vrednom 80 hiljada dolara. Tu se našla i Tifani ogrlica vredna 10 miliona.

dzesika-bil-getty-2

Džesika Bil je pre dve godine na dodelu došla u jednostavnoj, ali izuzetnoj Chanel haljini od 100 hiljada dolara.

Nikol Kidman je ušla u legendu još 1997. godine kada se pojavila u dva miliona dolara vrednoj haljini koju je potpisao Džon Galijano za Kristijan Dior. Malo je reći da je Nikol bila najslikanija zvezda večeri.

Autor: gloria.rs/p.p.
Foto: Guliver/Getty
Podelite sa prijateljima:
Tagovi