Gajenje cveća

Uz pomoć ovog trika imaćete najraskošnije cveće u komšiluku

Autor:

06.07.2024 17:42

Foto: Photo by Min. on Unsplash

Foto: Photo by Min. on Unsplash

Gajenje cveća uz pomoć ovog trika sigurno daje neverovatne rezultateGajenje cveća ume da bude svojevrsna terapija, reći će vam svi oni koji imaju privilegiju da organizuju svoju baštu.

Prostrano dvorište okruženo zelenilom i cvećem idealno je mesto gde možete provesti topla leta, a da bi cveće bilo što bujnije, postoje jednostavni trikovi.

Shuterstock

 

Hortenzije i ruže su biljke koje zahtevaju posebnu negu, ali poseban podsticaj im daje đubrivo. Iako su sada u radnjama dostupni brojni proizvodi za održavanje cveća, domaćice često pribegavaju starinskim trikovima za koje kažu da daju najbolje rezultate.

Ove biljke najbolje cvetaju ako ih polivate vodom od banana jednom nedeljno i već posle dve nedelje ćete videti rezultat.

Pročitajte Dvorištu Ane Sević zavidi cela Bežanijska kosa, leta su ovde čarobna (foto)

Hortenzije i ruže tada još bujnije cvetaju, veće su i zdravije.

U čemu je tajna?

Voda od kore banane sadrži esencijalne hranljive materije za rast biljaka, kao što sue magnezijum, fosfor, kalcijum, tako da sa ovim sastojcima takoreći ne možete da preterate.

Jedan od najčešćih načina za pripremanje vode od kore banane je seckanje kore i stavljanje u vodu dva do tri dana.

Photo by Наталья Маркина from Pexels

 

Kad komadići banane dovoljno omekšaju, kuvajte ih 30 do 45 minuta kako bi se razgradila jača vlakna. Zatim procedite tečnost i ostavite da se ohladi pre upotrebe, pa je razredite sa jednom petinom sveže vode.

Voda od banane takođe je dobra za gajenje cveća kao što su orhideje, kako biste podstakli cvetanje. Ipak ovo nije dovoljna zamena za đubrivo u potpunosti.

Komentari. (0)

Loading