Savet

Cveće vam više nikad neće uvenuti uz pomoć ovog trika, sve već imate u kući

Autor:

22.06.2024 08:46

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sušenje cveća tokom vrelih letnjih dana možete izbeći ovakoLeto je period godine kada uživamo u dvorištima ili na terasama od kojih napravimo oaze za opuštanje, a cveće je definitivno jedan od najlepših ukrasa u čijoj lepoti možemo da uživamo sve do kasne jeseni.

Ali kako da izbegnete sušenje cveća pri visokim temperaturama? Uz pomoć ovog jednostavnog trika vaše biljke neće nikada uvenuti.

Photo by Nick Cardoso on Unsplash

 

Većina ljudi u svojoj kuhinji sve više koristi filtere za kafu, a mnoge domaćice ne znaju da on može da vam pomogne prilikom sadnje i održavanja cveća.

Nije ih teško učiniti korisnim za biljke: prvi korak je stavljanje filtera za kafu na dno saksije za cveće. Treba ga staviti između zemlje i odvodnih otvora saksije, gde obično prolaze voda i prljavština.

Kad to uradite, filter će propustiti vodu, a zadržati prljavštinu.

Sušenje cveća za vas je sada prošlost

Zašto je to korisno? Vrlo često prljavština začepi otvore, a to sprečava prolazak viška vode, ali i protok vazduha. To može da uzrokuje propadanje korena biljke i konačno i njeno uvenuće.

Verovatno ste čuli ili videli kakvi se efekti postižu stavljanjem šljunka na dno saksije. To je ista ideja, ali filteri za kafu su jednostavniji i jeftiniji i zauzimaju manje prostora u saksijama, a sušenje cveća više neće postojati kao opcija.

 

 

A to znači da u saksiji ima više zemlje – na čemu će vam biljke biti zahvalne.

Postoji još jedan trik za koji su filteri za kafu idealni. Budući da upijaju, zadržaće vlagu svaki put kad zalivate cveće. Neće biti previše vlage da koren trune nego taman koliko treba!

Pročitajte Biljka koja privlači bogatstvo i blagostanje, traje dugo i idealna je za balkone

Dakle, ako ćete koristiti filtere za kafu, nećete morati toliko često da zalivate biljku.

I za kraj, ali ne manje važno, filteri za kafu korisni su kad treba da presadite biljku. Zadržaće zemlju da se ne razmrvi okolo.

Komentari. (0)

Loading