Dijeta

Najbrža i najlakša dijeta: Za tri dana tri kilograma manje, tajna je u ovom voću koje svi obožavamo

Autor:

11.06.2024 08:24

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Najbrža i najlakša dijeta je ova, skida kilograme kao od šale



Svaka dama se u letnjem periodu pita koja je najbrža i najlakša dijeta koja će kilograme odneti u kratkom vremenskom roku.

Dijeta sa suvim šljivama se smatra za jednu od najbržih, tako da se preporučuje zdravim osobama koje žele da za veoma kratko vreme izgube višak kilograma.

Pexels

 

Iskustva ispitanika nam pokazuju da za dva do tri dana možete skinuti i preko 3 kg viška (gotovo kilogram dnevno) što je izvanredan rezultat!

Ukoliko se sprovodi kako treba, uz pridržavanje jelovnika i preporučenu fizičku aktivnost, efekti mogu biti neverovatni.

Zašto su suve šljive za mršavljenje tako dobre i kako da držite ovu efikasnu trodnevnu dijetu?

Ako ste se nekad informisali o tome koliko su ove voćke zdrave i korisne za naš organizam, onda vas verovatno i ne čudi da je dijeta sa suvim šljivama toliko popularna i tražena danas.

Naime, suve šljive za mršavljenje su odličan izbor jer ubrzavaju metabolizam zahvaljujući svojim dijetetskim vlaknima pa se baš zbog toga često i preporučuju u ishrani.

Najbrža i najlakša dijeta - kilogram manje za samo jedan dan

Kasnije, kada budemo došli do pripreme za dijetu, videćete da preporučeni unos iznosi svega 6 suvih voćki dnevno i uz pomoć njih ćete snabdeti organizam sa 15 grama šećera fruktoze i glukoze i negde oko 25 grama ugljenih hidrata.

Fitonutrijenti koji služe za jačanje imuniteta, neutralisanje slobodnih radikala, ali i za očuvanje ćelija koje sprečavaju nastanak kancera, takođe su sastavni deo ovog voća.

Pexels

 

Ako ste u mogućnosti, savetujemo vam da dnevno uzimate bar jednu četvrtinu šolje suvih šljiva, jer na taj način unosite 17 procenata potrebnog dnevnog unosa vitamina A.

Ista količina suvih šljiva sadrži 15 odsto dijetnih vlakana (one nam pomažu za regulisanje šećera u krvi) i 10 odsto od preporučene dnevne vrednosti kalijuma (konzumiranjem namirnica bogatih kalijumom možemo smanjiti rizike od povišenog krvnog pritiska, srčanog udara kao i drugih srčanih oboljenja).

Pročitajte Uz ovu dijetu salo na stomaku nestaje očas posla

Evo i kakav nam meni predlaže dijeta sa suvim šljivama za jedan dan.

Doručak:

6 suvih šljiva

Užina:

jedna jabuka

Ručak:

jedna viršla i kuvano jaje

Popodnevna užina:

isto što i za ručak

Večera:

čaša niskomasnog jogurta

Kao što se da primetiti iz jelovnika najbrža i najlakša dijeta sa suvim šljivama prilično je restriktivna, te se zbog toga nikako ne sme držati duže od 3 dana.

Pexels

 

 

 

Komentari. (0)

Loading