Željko Joksimović

Nećete verovati uz pomoć koje preukusne namirnice je Željko Joksimović regulisao holesterol

Autor:

06.03.2024 16:28

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Regulisanje holesterola uz ukusnu namirnicu svačiji je san



Otkako se pojavio na muzičkoj sceni Željko Joksimović ima gotovo istu kilažu.

Pevač je uvek vodio računa o ishrani, koja, kao što je poznato, igra veliku ulogu u zdravlju, a sada smo saznali pomoću koje namirnice je regulisao holesterol.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Jedem čvarke. Nisam dugo jeo, ali kad sam video da čvarci regulišu, nećete verovati, dobar i loš holesterol, vratio sam se duvan-čvarcima, zaštićenom patentu iz Valjeva - izjavio je pevač na "Blic" televiziji.

Pročitajte Željko Joksimović otkrio ćerkine reči - To me je tako zabolelo

Inače, koncentracija holesterola u organizmu usko je povezana sa metabolizmom masti u telu.

Stručnjaci kažu da se visoke vrednosti holesterola mogu dovesti u vezu sa načinom ishrane, delovanjem hormona i nasleđem.

Printscreen Blic Tv

 

Ipak, ima sve više podataka, prema kojima na ukupan nivo holesterola deluju i neki manje poznati faktori kao što su stres i sedelački način života.

Ključna stvar u regulisanju holesterola je dobra ishrana. Stručnjaci savetuju uredan život, unošenje dovoljne količine vode, optimalan unos vlakana rastvorljivih i nerastvorljivih.

Pročitajte Zamalo da umrem na sceni - Branislav Lečić zbog ovoga izgubio devet kilograma za 15 dana

Čvarci mogu biti deo uravnotežene ishrane ako se konzumiraju u umerenim količinama i u kombinaciji s povrćem ili nemasnim sirom, savetuju nutricionisti.

Takođe, ova namirnica kao grickalica svakako je bolji izbor od industrijskog čipsa i sličnih grickalica, ali svakako nisu hrana koju bi trebalo uvrstiti u svakodnevni jelovnik.

Komentari. (0)

Loading