Frikom

Na kulinarskom takmičenju poznati uz pomoć Frikom noviteta napravili egzotična jela

Autor:

14.12.2023 13:41

Foto: Đorđe Zlatković

Foto: Đorđe Zlatković

Kompanija Frikom unapredila je recepturu i tako predstavila Premium riblje štapiće, paniranu ribu u hrskavoj panadi i Fish nuggetse.



Kompanija „Frikom“ lansirala je jedinstvene novitete iz asortimana proizvoda od ribe i asortimana začinjenih mešavina. Pažljivo odabrani sastojci našli su se u novim proizvodima, koji će definitivno biti deo vaše trpeze kako tokom praznika, tako i u drugim prilikama.

Kompanija „Frikom“ unapredila je recepturu i tako predstavila „Premium“ riblje štapiće, paniranu ribu u hrskavoj panadi i „Fish nuggetse“.

Đorđe Zlatković

 

Kada je reč o začinjenim mešavinama, „Frikom“ je napravio pravu revoluciju predstavljajući tri vrste mešavina začinjenog povrća: „Provansu“, „4 godišnja doba“ i „Gurman“, koje ujedno predstavljaju izuzetno ukusan i savršeno izbalansiran obrok.

Međutim, „Frikom“ se  tu nije zaustavio i u svoju ponudu uvrstio je i nešto što će definitivno postati omiljena slana poslastica apsolutno svima – njegovo visočanstvo „Extra tanki pomfrit“.

Kako bi što bolje dočarao ukus i laku pripremu noviteta, „Frikom“ je na jednom mestu okupio prijatelje iz sveta poznatih i napravio pravi kulinarski šou, uz mnogo zabave i smeha.

Đorđe Zlatković

 

Gosti su bili podeljeni u tri tima, na čijem čelu su bile dobro poznate dame Mirjana Bobić Mojsilović, Sanja Marinković i Miona Marković.

Oni su imali zadatak da uz pomoć „Premium“ ribljih štapića, panirane ribe u hrskavoj panadi, „Fish nuggetsa“, kao i uz pomoć začinjenih mešavina „Provanse“, „Gurmana“ i „4 godišnja doba“ naprave specifično i originalno ukusno jelo.

Tim Sanje Marinković dobio je zadatak pod nazivom „Pescado al vino tinto“, španski specijalitet, za koji su koristili „Premium“ riblje štapiće zapečene u rerni, uz pihtiju od „Gurman“ začinjene mešavine. Sve to obogatili su pasiranim „Frikom“ spanaćem i sosom od crvenog vina.

Tim Mione Marković dobio je zadatak da nam predstavi ukuse Francuske uz jelo „Battonet panada au canne“, gde su koristili paniranu ribu u hrskavoj panadi. Kao prilog iskoristili su začinjenu mešavinu „4 godišnja doba“ i od nje napravili pire, dok su sos napravili od kukuruza šećerca i kokosa.

Treći tim, tim Mirjane Bobić Mojsilović, prisutne je uz jelo „Terijali Sakana“ odveo na trenutak do Japana. Oni su koristili Provansa začinjenu mešavinu i „Fish nuggetse“, koje su servirali preko prženog lisnatog testa sa terijaki-sosom.

Đorđe Zlatković

 

Za regularnost ovog takmičenja pobrinuli su se talentovani gurmani Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, Slobodan Stefanović poznatiji kao Gastro glumac i Nina Novaković, naša „food“ influenserka.

Iako je na kraju stručni žiri doneo odluku da je tim Mione Marković pobednik ovog takmičenja, činjenica je da su apsolutno svi gosti uživali u jednostavnoj pripremi preukusnih „Frikomovih“ noviteta i da su se sjajno zabavili.

Kompanija „Frikom“ godinama različitim inovacijama opravdava poverenje konzumenata, a ovo jedinstveno takmičenje bilo je idealna prilika da još jednom pokažu jednostavnost pripreme njihovih proizvoda, savršen i izablansiran ukus i širok spektar mogućnosti serviranja.

Komentari. (0)

Loading