Aranđelovdan

Sutra je idealan trenutak da od Arhanđela Mihaila zatražite želju, veruje se da...

Autor:

20.11.2023 20:01

Foto: TV Hram printscreen

Foto: TV Hram printscreen

Slava Aranđelovdan proslavlja se sutraSutra, 21. novembra, obeležava se slava Aranđelovdan, dan posvećen Arhanđelu Mihailu.

Ova krsna slava je dan kada se možete obratiti anđelu čuvaru - najstrožem, ali i najpravednijem Svetom Arhangelu Mihailu.

Arhangel Mihailo je onaj anđeo koji je svrgnuo Lucifera u borbi između dobra i zla, svetlosti i tame.

Photo by Chris Karidis on Unsplash

 

Evo kada je najbolje vreme da od svetoga Arhanđela Mihaila zatražite sreću, zdravlje i ispunjenje želja:

20. novembar - danas pokušajte da izbegnete neprijatne susrete i mesta koja ne volite. Od 14.12 pa do 14.45 tražite da vas zaštiti od zlih ljudi, negativne energije, te da nam podari mir i snagu.

Pročitajte Sutra je veliki praznik Đurđic, ako ovo uradite, cele godine će vas pratiti loša sreća

21. novembar - Obavezno otiđite u crkvu i zapalite sveću. Molite se svom anđelu. Na ovaj dan tražite od anđela da ispuni vašu najdublju i najvažniju želju.

Otvorite dušu i srce, delite radosti i tugu i na kraju zahvalite. Nebo prima molitvu ceo dan.

Unplash

 

22. novembar - Ovaj dan zatražite od Arhanđela Mihaila da vam pomogne sa teškoćama na poslu. Bilo da je u pitanju želja za većom platom, boljom pozicijom ili drugim poslom, ovu želju zamislite u periodu od 8.48 pa do 9.32, piše Stil.rs.

Pročitajte Zavirite na proslavu Svetog Jovana - U domu Grujića se slavi ovako, Kaća podelila snimak (video)

Postoji predanje prema kome je Arhangel Mihailo kao nagradu od Boga dobio mogućnost da se dva puta godišnje spusti u pakao i oslobodi duše grešnika pružajući im počinak u nebeskom carstvu.

Ovo je dan kada treba da posetite crkvu, zatražite sreću i blagostanje, ali i dan kada je poželjno da učinite što više dobrih dela. Izbegavajte svađe, bes, negativnost.

Poželjno je da od slave Aranđelovdan, pa do 28. novembra kada počinje božićni post, oprostite svojim neprijateljima i očistite dušu, spremajući se za ovaj veliki podvig.

Komentari. (0)

Loading