Imena dece

Ova dva muška imena daju se dečacima da bi ih čuvala od zla, oba znače vatra

Autor:

12.05.2023 16:35

Foto: Photo by Pixabay from Pexels

Foto: Photo by Pixabay from Pexels

Ovo su dva muška imena koja znače "vatra" i daju se dečacima da bih u životu čuvala od zla



Tokom izbora imena za bebu roditelji često čitaju simboliku i značenje imena kako bi saznali kakvu tajnu poruku nosi ime za njihovog mališana.

Imena u kojima se spominje mir, poput Vladimir, Ljubomir, Radomir, daju se deci zbog simbolike mira, ali da li ste se pitali koja imena se povezuju sa simbolom vatre?

Photo by Anna Shvets from Pexels

 

Dva muška imena koja se daju vatrenim i hrabrim dečacima,  da bi ih zaštitila od zla je prvo Ignjat. Smatra se da je ovo staro srpsko ime, ali i da ima i grčko poreklo i verziju - Ignatios. Potiče od reči "igneus", što znači vatra, odnosno oganj. Druga verzija ovog imena je Ignjatije piše "Prva".

Pročitajte Bebe rođene na ove datume biće najuspešnije u životu

Drugo ime koje se povezuje sa vatrom jeste Ognjen. Staro srpsko tradicionalno muško ime koje potiče iz staroslovenskog jezika, od reči "oganj", što predstavlja, vatru, žar, nekoga "ko je vatren". Ovo ime se nekada davalo deci kao zaštita od bolesti i zla.

Verovalo se da će dečaci koji dobiju ova dva imena biti vatreni i hrabri, da će se boriti za ono što im je važno, ali da će biti i puni ljubavi i topline.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading