Samsung Galaxy S23 serija

Šta je sve potrebno za savršenu noćnu fotografiju

Autor:

27.02.2023 11:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Nova Galaxy S23 serija pruža više mogućnosti i slobode za istraživanje sopstvene kreativnosti jer sva tri telefona Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra odlikuju fenomenalne karakteristike



Snimanje savršeno oštrih fotografija i videa, od sumraka do svitanja, sada je moguće uz pametne telefone nove Galaxy S23 serije. Kompanija Samsung Electronics je odlučila da napravi najbolje od najboljih – telefone koji daju neverovatne fotografije i u uslovima sa slabim osvetljenjem, bez obzira da li imate veštine profesionalnog fotografa.

Promo

 

Nova Galaxy S23 serija pruža više mogućnosti i slobode za istraživanje sopstvene kreativnosti jer sva tri telefona Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra odlikuju fenomenalne karakteristike. Čuvena Samsung Galaxy kamera korisnicima predstavlja poboljšane Nightography mogućnosti, te ne morate da brinete da li je prostor dovoljno osvetljen jer savršene fotografije mogu nastati u svakom ambijentu u kojem se nalazite – čak i onom u najvećem mraku. Uz ovaj pametni uređaj zasigurno ćete snimiti fotografije besprekorne rezolucije. Ugrabite više detalja čak i u mraku i stvorite brojne uspomene, od snimanja omiljene pesme na koncertu do pravljenja selfija ili grupne slike prijatelja na večeri.

Najnapredniji senzor kamere kod Galaxy uređaja i najbrži procesor zajedno se prilagođavaju slaboj osvetljenosti i smanjuju šum. Čak i sočivo kamere daje svoj doprinos smanjujući odsjaj. Samsung Galaxy S23 Ultra donosi prvi ikad 200MP Adaptive Pixel senzor na Galaxy uređaju koji osigurava stvaranje fotografija s neverovatnom preciznošću. Odlična vest za sve avanturiste koji na egzotičnim destinacijama vole da zabeleže dobar kadar sa mesta suvozača u autu, ali i za mnoge druge.

Promo

 

Kreativne mogućnosti su beskrajne uz ovu fantastičnu kameru, a vi ih možete prilagoditi vašem ličnom stilu, navikama i ukusu. U nastavku pogledajte nekoliko saveta koji će vam olakšati pravljenje noćnih fotografija na kojim će vam pozavideti svi na društvenim mrežama.

Istražite lokaciju na kojoj planirate da fotografišete

Ukoliko planirate da radite u mraku, prvo proverite svoju lokaciju kako biste planirali kadrove pre snimanja fotografija. Zabeležite sve moguće izazove ili prepreke. Da li je lokacija osvetljena veštačkim svetlom? Da li svetla menjaju boje? Koji ugao izgleda najbolje? Kako najbolje iskoristiti svetlo koje imate? Nakon toga, vreme je da iskoristite sve benefite koje vam pružaju ove kamere. Adaptivni senzor visoke rezolucije pomera piksele kako bi se uskladili sa osvetljenošću i inteligentno se prebacuje na režim visoke rezolucije. Takođe, može da koristi više režima istovremeno i brzo kombinuje okvire za besprekorno svetle, oštre slike.

Pripremite se da budete napolju duže vreme

Kada fotografišete noću, budite spremni da duži period boravite napolju. Za snimanje sjajnih noćnih snimaka potrebno je vreme, od snimanja savršenog kadra do prilagođavanja opcija fotoaparata za pravo vreme ekspozicije. Ukoliko želite da zabeležite snimke poput profesionalnih, odličan rekvizit koji vam može pomoći jesu rukavice koje su prilagođene za rad na ekranu osetljivom na dodir. Pripremite se za nezaborane slike, jer pomoću Astrophoto postavki na Galaxy S23 pametnom telefonu detalji na noćnom nebu ili oku nevidljiva Mlečna staza postaju nikad bliže vama. Dovoljno je da podesite ekspoziciju ručno ili pustite da je kamera izabere, zatim je usmerite ka nebu i napravite jasan snimak planeta i sazvežđa. Budite kreativni I pretočite zvezdano nebo u umetničku sliku.

Promo

 

Zaboravite na blic

Još jedna od prednosti je što od sada maksimalno možete iskoristiti ambijentalno urbano svetlo jer fotografisanje sa blicom (osim u studiju) nikada ne bi ispale onakve kako ste planirali. Na sreću, sa Galaxy S23 serijom nećete imati ovaj problem. Pored same kamere, Samsung Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra koriste i Night Solution, koji se automatski uključuje kada telefon otkrije da snimate u uslovima slabog osvetljenja. Možete i da snimite više fotografija istovremeno, jednim pritiskom na dugme, a zatim da ih kombinujte najbolje u finalnu sliku.

Upoznajte se sa Expert RAW aplikacijom

Za korisnike koji žele punu kreativnu kontrolu i prilagođavanje, serija Galaxy S23 nudi niz alata za nesvakidašnje iskustvo pravljenja fotografija. Aplikacija Expert RAW, dostupna ekskluzivno na Samsung Galaxy uređajima, omogućava snimanje fotografija u DSLR stilu i RAW i JPEG obradu — bez potrebe za glomaznom opremom uz kameru.

Promo

 

Portret noću? Zašto da ne!

Dubina i dimenzija su ono što samo profesionalna kamera može da pruži. Napravite vrhunske portrete pri slabom osvetljenju, kao i autoportrete, zahvaljujući revolucionarnoj zadnjoj kameri, kao i kameri za selfije. Za savršenu fotografiju blago zamutite pozadinu kako bi lica prijatelja došla do izražaja i pustite da detalji zasijaju na DSLR nivou. Dok za fantastični noćni video dovoljno je da pritisnete dugme za snimanje za jasne, tečne scene načičkane detaljima. Radi se o Samsung tehnologiji za snimanje najstabilnijih video-snimaka pri slabom svetlu uz superiorni OIS i smanjenje šuma, zahvaljujući kojoj je kvalitet snimaka bioskopski.

Promo

 

Ovi novi pametni telefoni vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima, a kako biste se detaljnije informisali o svim karakteristikama, posetite: https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-s23/ za Galaxy S23 i S23+ telefone, dok za Galaxy S23 Ultra možete videti OVDE.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading