Branka Katić: Tada sam shvatila da narodne pevačice nisu strašne spodobe

Autor:

04.11.2021 10:43

Foto:

Foto:

Glumica Branka Katić rano je shvatila da je njen posao umetnost ali da neki projekti služe da od njih plaća račune



Kada se početkom devedesetih oprobala kao glumica u filmu "Slatko od snova", pevačica Dragana Mirković nije ni pretpostavila da će pored lepih uspomena sa snimanja poneti i jednu traumu.

Naime, u sred projekta umro je producent filma i njen menadžer Radoslav Raka Đokić, a pevačica, koja je bila jako vezana za njega, zamalo da u tom trenutku prekine svoju karijeru.

Pročitajte i Branka Katić - Njihovi snovi su u trenu potpuno izbrisani

Ata Images

 

Međutim, Dragana je ipak skupila snage i nastavila sa snimanjem, a pored toga pokazala je izuzetnu snagu, budući da je teret finansiranja filma sada pao na nju.

O tome je svojevremeno posvedočila i Branka Katić.

- Dragana Mirković je bila vrlo korektna, veliki profesionalac. Na tom filmu sam naučila da narodne pevačice nisu neke strašne spodobe. Kada je producent Raka Đokić preminuo, ona je odlazila svakog vikenda u Nemačku gde je pevala, i od tih tezgi donosila novac za završetak snimanja - rekla je jednom prilikom Branka Katić za domaće medije.

Pročitajte i Zvezdana veza - Naša pevačica uputila emotivnu poruku Žan-Klod Van Damu

Foto: Jakov Simović

 

- Taj novac mi je pomogao da sestra i ja kupimo stan. Zafrkavala sam se s njom da ću na nekoliko kvadrata stana staviti mesinganu pločicu "Slatko od snova". Tada sam shvatila da ne može sve što radimo da bude umetnost, nešto mora i da plaća račune. Ako pogledate taj film, videćete da sam se trudila, nisam ga igrala levom nogom - zaključila je svojevremeno glumica, koja je u filmu igrala Đinu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading