EKSKLUZIVNO: Branka Katić o svom radu sa izbeglicama (VIDEO)

Autor:

14.06.2021 14:09

Foto:

Foto:

Glumica je postala UNHCR-ova istaknuta zastupnica prava izbeglica i snimila video u kojem poziva na izgradnju boljih uslova za život izbeglica u Srbiji, koji premijerno možete videti na portalu Glorije



Nakon mnogobrojnih rola na filmu, televiziji i u pozorištu, dramska umetnica Branka Katić (51) prihvatila se nove, neočekivane uloge kojom pokazuje visok stepen društvene angažovanosti da svet učini boljim mestom za život ili makar ravnopravnim za sve. Ona je postala UNHCR-ova istaknuta zastupnica prava izbeglica.

Ekskluzivno za novi broj magazina Glorija, Branka otkriva sa kakvom odgovornošću je prihvatila tu funkciju, kojim ciljevima se vodi u ostvarivanju boljih prilika za život izbeglica i kako kroz umetnost želi da im omogući da se, makar na trenutak, ponovo osete bezbrižno.

Pročitaj i Branka Katić: Nisam htela da budem "autoritet mama"!

Jakov Simović/Gloria

 

Za potrebe novog angažmana Branka je snimila je video “The Lost Dream”, u čijoj realizaciji joj je pomogao sin Lui.

- Dokumentarni deo videa u kome prelepi omladinci i deca Sirije pričaju o svojim snovima i nadama postoji odranije i već je korišćen u drugim zemljama. A deo u kome ja učestvujem nastao je u našem stanu u Londonu, gde je direktor fotografije bio moj stariji sin Lui, koji studira film. Porodična manufaktura dobro se snašla u našoj prvoj humanitarnoj misiji - rekla je Branka za novi broj magazina Gloria.

Ekskluzvno, pogledajte video Branke Katić samo na sajtu Glorije:

 

 

 

Ceo intervju pročitajte u novom broju magazina Glorija koji je već na kioscima.

 

Komentari. (0)

Loading