Dobro za tebe, dobro za prirodu – lidlov bio organic asortiman

Autor:

18.02.2021 21:24

Foto:

Foto:Organski proizvedena hrana ne samo da je dobar izbor za one koji je konzumiraju, već i za okolinu koja nas sve okružuje, i upravo zato, kada jedemo ovakvu hranu, znamo da smo učinili dobro ne samo za sebe, već i za prirodu. Da organska hrana bude lako dostupna, pa i onima koji žive u gradovima, pobrinuo se Lidl Srbija uvrstivši proizvode iz BIO asortimana u svoju stalnu ponudu.

Više od 60 organskih proizvoda, od svežeg voća, povrća i osnovnih namirnica, do proizvoda Lidl pekare i raznih poslastica, sada su dostupni na policama Lidl prodavnica širom naše zemlje. Obeleženi cenovnim oznakama zelene boje, BIO Organic proizvodi su smešteni u posebno označenim segmentima prodavnice na vidljivo obeleženim rafovima.

BIO Organic proizvodi proizvedeni su prateći strogu zakonsku regulativu koja propisuje da tokom proizvodnje organske hrane, bilo da je ona biljnog ili životinjskog porekla, nisu korišćeni sintetički pesticidi ni veštačka đubriva, a prirodne potrebe životinja se dodatno poštuju.  Osim toga, u poređenju sa konvencionalnom, organski proizvedena hrana bogatija je antioksidansima i mineralima i samim tim predstavlja bolji izbor za ishranu.

Pored toga što je dobra za pojedince, dobra je i za prirodu, jer organska proizvodnja kombinuje najbolje ekološke prakse čuvajući time zdravlje zemljišta i celokupnog ekosistema. Održavajući i pospešujući balans ekosistema, organska proizvodnja se može smatrati čuvarom biodiverziteta na svim nivoima.

Lidl Srbija je pored ostalih kategorija, i za kategoriju BIO proizvodi dobila BEST BUY sertifikat koji potvrđuje najbolji odnos cene i kvaliteta privatne robne marke u ovoj kategoriji. Ovaj sertifikat dodeljuje švajcarski istraživački centar ICERITAS, vodeći se strogim međunarodnim normama u kojima svoje ocene o proizvodima daju upravo potrošači.

O Lidlu

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih diskontnih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. godinu.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 47 prodavnica u 32 grada širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu.