Prerani odlazak

Pre pet godina otišao jedan od najvoljenijih - Tragična sudbina Marinka Madžgalja!

Autor:

26.03.2021 10:45

Foto:

Foto:

Marinko Madžgalj na današnji dan, pre pet godina, preminuo je u svojoj 38. godini, iza sebe je ostavio neutešnu majku, prijatelje, ali i čitavu javnost koja je zanemela od bola kada je saznala tragične vesti.



Prošlo je pet godina otkako je nakon duge i teške borbe sa kancerom pankreasa u 38. godini preminuo glumac Marinko Madžgalj. Veliki umetnik i još veći čovek napustio nas je prerano. Vesti o njegovoj smrti i dalje odzvanjaju, a prijatelji i porodica tragično preminulog glumca teško se mire sa činjenicom da ga više nema. Bio je vrstan umetnik, nije se ograničavao na određenu branšu, već je svoj talenat pokazao u svim sferama od pevanja i glume, do pozicije voditelja.

Ipak, pre svega, svoju karijeru izgradio je na osnovu neverovatnog talenta za glummu. Marinko koga je publika zavolela u ulozi nespretnog Čede Velje u seriji “Crni Gruja”, bio je izuzetno omiljen među kolegama. Kako kažu, krasila ga je krotka narav, vedar duh i jedan opušten stav prema životu. Kao član muzičke grupe “Flamingosi” osvojio je prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Nakon pet godina tuga je ista - Majka tragično preminulog Marinka Madžgalja neutešna!

Rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru gde je odrastao. Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić.Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je jednako uspešan i kao pevač i voditelj. 2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najbližih, čekajući pogodan trenutak da im saopšti lošu vest. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija.

Verovao je da kada bi ljudi više pažnje posvećivali osobama u svom okruženju umesto materijalnim stvarima, svet bi bio jedno daleko srećnije mesto. Voleo je pesmu i smeh, zbog su ga kolege izuzetno volele i cenile. Sa samo 37 godina otišao je, valjda na neko bolje mesto, a rana koju je za sobom ostavio i dalje boli.

Svoju bol za javnošću je podelio i jedan od Marinkovih kolega, Aleksandar Kubura, objavivši fotografiju Marinka Madžgalja uz emotivne reči: - Došao sam da ti kažem da ću s tobom ostati.

Ostavio je neizbrisiv trag: Tri tužne godine bez Marinka Madžgalja

Pre nešto više od mesec dana, Marinko se našao i odabranom društvu legendarnih glumaca kakvi su Zoran Radmilović i Bora Todorović. Kao omaž jednom od najvoljenijih glumaca na ovim prostorima, u pasažu između solitera na uglu Vljakovićeve i službenog ulaza u Atelje 212, čiji je bio član osvanuo je mural u njegovu čast.

Ataimages

 

Tada se oglasila i njegova majka i dalje neutešna, sa suzama u očima, prisetila se svog voljenog sina.

- Danas je dan ljubavi i prijateljstva, svi su ga znali po osmehu koji obara sa nogu, radost, uvek radost. Budeš ponosan do neba, bio je jako duhovit, ja sam bila mnogo srećna - prisetila se neutešna majka sa suzama u očima za 'Kurir', pa nastavila:

- Moj sin je bio čista ljubav i sreća. Sada imam njegovu ćerku, živim za nju, ona je predivna - zaključila je ona.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading