Nove pustolovine magične dadilje: Snima se "Povratak Meri Popins" (video)

Autor:

10.02.2017 19:02

Foto:

Foto:



Počelo je snimanje filma "Povratak Meri Popins", novog nastavka Diznijevog filma iz 1964. godine.

Film u kom igraju dobitnica Zlatnog globusa Emili Blant ("Devojka iz voza", "Začarana šuma") i dobitnik nagrada Emi, Gremi i Toni, Lin-Manuel Miranda ("Hamilton", "Vajana") režira i producira Rob Maršal ("Začarana šuma").

Video igrica ponovo na filmskom platnu: Prve fotografije Ališe Vikander, nove Lare Kroft (foto)

 Emili Blant

Film će se naći u bioskopima od 25. decembra 2018. godine.

U filmu još igraju: Ben Višo, Emili Mortimer, Džuli Volters, Kolin Firt i Meril Strip.

"Povratak Meri Popins" predstavlja troje nove Benksove dece, koju igraju Piksi Dejvis ("Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu"), Natanijel Sali ("Igra prestola") i debitant Džoel Doson.

Magični svet Dž. K. Rouling: Autorka bestselera o Hariju Poteru najavila dve nove knjige

Američka muzička komedija "Meri Popins" (Mary Poppins) snimljena je 1964. u režiji Roberta Stivensona i producenta Volta Diznija, za koju su muziku komponovali braća Šerman. Scenario Bila Volša i Dona Dagrejdija po kome je film snimljen delimično je zasnovan na istoimenom romanu autorke P. L. Travers.

#nationalumbrelladay Practically Perfect In Every Way?

A photo posted by Jennifer (@disneywife1221) on Feb 10, 2017 at 5:12am PST

Radnja filma, koji je delom bio animirani, a delom igrani, prati magičnu dadilju Meri Popins koja prolazi kroz niz pustolovina u jednoj londonskoj porodici početkom 20. veka. Naslovnu ulogu tumačila je Džuli Endruz, a pored nje u filmu igraju Dik van Dajk, Dejvid Tomlinson i Glinis Džons.

Film je ostvario veliki uspeh kod kritičara i publike, i bio je nominovan za 13 Oskara uključujući nagradu za najbolji film - rekord koji nijedan od kasnijih Diznijevih projekata nije uspeo da nadmaši. Osvojio je pet Oskara - za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, najbolju originalnu muziku, najbolju originalnu pesmu, najbolju montažu i najbolje vizuelne efekte.

Komentari. (0)

Loading