Ljubavna priča Laze Kostića i Lenke Dunđerski na putu da osvoji srca američke publike

Autor:

22.02.2017 11:16

Foto:

Foto:



Film "Santa Maria della Salute" u četvrtak, 23. februara počinje da se prikazuje na platnima u bioskopima na tlu Severne Amerike, i to projekcijom u Čikagu.
Posle upoznavanja publike iz evropskih metropola s ljubavnom pričom između Laze Kostića i Lenke Dunđerski, sada će tu priliku imati građani SAD i Kanade, pišu Novosti.

Posle čikaške premijere, ostvarenje ide u Dalas, a zatim se seli u Kanadu, gde će 4. marta imati premijeru u Kičeneru, a sutradan u Torontu.

Delo scenariste i režisera Zdravka Šotre je u Srbiji pogledalo 146. 000 ljudi, a uskoro se očekuje jubilarni 150 000. gledalac.

Tamara Aleksić: Posle uloge Lenke više neću biti ista

Film je sniman na lokacijama u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Beogradu, na Cetinju, u Boki Kotorskoj i Veneciji, a glavne uloge tumače Vojin Ćetković (Laza Kostić) i Tamara Aleksić (Lenka Dunđerski).

O ulozi u ovom filmu, Ćetković je svojevremeno izjavio za Gloriju:

– Film je epoha, a Laza Kostić je sigurno najkompleksniji i najizazovniji filmski lik koji sam do sada igrao. Istovremeno i najteži, a imao sam dosta vremena da se pripremim. Ne samo ja, nego i Šotra, tako da smo od početka znali šta hoćemo da uradimo s tom pričom, koja nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog pesnika, jednog posebnog i “drukčijeg” čoveka.

Vojin Ćetković: Samo da ne umrem u bedi, kao što umiru pojedini glumci

Osim Vojina Ćetkovića i  Tamare Aleksić, glumačku ekipu čine i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srđan Timarov, Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojsa Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić, Tihomir Stanić

Komentari. (0)

Loading