Predstava "Tre sorelle" Centra za kulturu Tivat gostuje na sceni Zvezdara teatra

Autor:

28.03.2017 20:22

Foto:

Foto:



Predstavu "Tre sorelle" Centra za kulturu Tivat beogradska publika će imati priliku da pogleda 31. marta u Zvezdara teatru. Komad koji je režirao Zoran Rakočević, po tekstu Stevana Koprivice, bavi se pitanjima lažnog morala, ljubavi, strasti i sputavanju želja. 

U ovoj  priči "o ljubavi i demonima”, dekadenciji i strasti, malograđanstvu, pravim i lažnim autoritetima, sputavanju životnih želja, potreba i htenja, nametanju stega religije, lažnog morala i pogrešnih opšteuvreženih stavova, na živote običnih ljudi koji se na tragičan način pokušavaju od njih osloboditi, igraju Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule MarkovićPavle Popović.

- Zaludna piščeva indikacija "o ljubavi i demonima“ kada su "Tre sorelle“ u pitanju postaje, kako vreme prolazi, sve važnija i tačnija odrednica ovog komada. Kažu oni koji vjeruju u horoskope da u jednom momentu životnog zrenja podznak postane jači od znaka. Tako je i sa storijom o tri čudne prčanjske sestre i njihovom fatumskom i fanatičnom zaljubljenosti u jednog marinera. Pitanje slobode, dogme, tradicije, religije, erotskih kodova, pobune, mediteranske mimikrije koja iza nežnih klapskih sazvučja krije užase "umidece“ koja čeka buru da je osuši i pokrene sve iznova… Demoni koje olako nazivamo sudbinom, a u stvari ih gajimo i predajemo im se kada emocija i eros u ime života nadjačaju racio i regule… Recimo da je ovaj komad o tome - istakao je dramaturg Stevan Koprivica.

Komentari. (0)

Loading