Priča o očinskoj ljubavi: Nemački kandidat za Oskara od sutra u bioskopima

Autor:

07.12.2016 21:39

Foto:

Foto:



Nakon Festivala autorskog filma, u četvrtak, 8. decembra u bioskope dolazi snažna drama „Toni Erdman“.

Dobitnik nagrade Fipresci na Kanskom festivalu 2016, koju dodeljuje Međunarodna federacija filmskih kritičara, i Nemački kandidat nominovan za Oskara, govori o odnosu oca i ćerke u savremenom otuđenom svetu okrenutom uspehu.

Toni Erdman, neotesan, komični lik razbarušene kose, alter ego je Vinfrida, nastavnika muzičkog koji voli da zbija šale i u svojim šezdesetim, razveden je, nosi srčani monitor, veštačke zube i živi sa svojim bolesnim psom. Ali ono što je najvažnije, Vinfrid je zaljubljen u život i veruje da se u životu treba više igrati. Njegova jedinica Ines retko kada uspeva da provodi vreme sa ocem zbog svoje poslovne karijere u Bukureštu kojoj se potpuno posvetila. Iznenada, Vinfred odlučuje da je poseti glumeći njenog lajf kouča, što se potpuno kosi sa njenim planovima, s obzirom da radi na važnom strateškom projektu.

Ovo je treće dugometražno ostvarenje 39-godišnje rediteljke Maren Ade, koji ima čak pet nominacija za evropskog Oskara (za najbolji film, za najbolju režiju, za najbolji scenario, za najbolju mušku i žensku ulogu).

Šta sve otac može da uradi za ljubav svoje ćerke saznajte u bioskopima od četvrtka, 8. decembra.

Komentari. (0)

Loading