Recept

Posne krofne: Kristina Ćetković ima recept, mekane kao duša

Autor:

10.12.2023 18:45

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Recept Kristine Ćetković za posne krofne će vas oduševiti



Supruga pevača Sergeja Ćetkovića i uspešna food blogerka, svoje kulinarske tajne nesebično deli, a svaki recept Kristine Ćetković privuče nezapamćenu pažnju javnosti. 

Nebojša Babić

 

Na svom jutjub kanalu ona je otkrila kako da napravite vazdušaste, preukusne, posne krofne, a recept Kristine Ćetković su neke domaćice već isprobale. 

Pročitajte Za one koji poste - Punjen krompir po receptu Ane Bekute

Sastojci za recept Kristine Ćetković:

‒ 1 kg brašna

‒ 400 ml mlake vode

‒ 220 ml kisele vode

‒ 120 ml ulja

‒ 30 g suvog kvasca

‒ 7 g soli (1 kašičica)

‒ 40 g šećera (2 kašike)

‒ 2 kašike ekstrakta vanile

‒ narendana kora jednog limuna

‒ 1 l ulja za prženje krofni

‒ šećer u prahu za posipanje

Recept Kristine Ćetković jednostavan je za pripremu

U posudu za mešenje uspite brašno, mlaku vodu, kvasac, so, šećer, ekstrakt vanile, ulje, kiselu vodu i narendanu koru limuna. Mutite mikserom, najjačom brzinom, 5-6 minuta.

Pokrijte posudu kuhinjskom krpom i odložite je na toplo mesto na 30 do 40 minuta da testo nadođe. Kada je nadošlo, izručite ga na brašnom posutu radnu površinu i kratko premesite.

Razvucite testo oklagijom na debljinu od oko 1 cm, povremeno ga posipajući brašnom kako se ne bi lepilo.

Instagram

 

Vadite krofne čašom ili modlom i ređajte ih na radnu površinu posutu brašnom. Ostatak testa premesite pa izvadite novu turu. Pre prženja krofne ostavite da odstoje 5 minuta.

Pročitajte Može i sa malinama - Una Piale oduševila receptom za hleb, ko još može da odoli?

U šerpu uspite ulje i dobro ga zagrejte. Pržite na srednjoj do jakoj vatri, tako što ćete gornji deo krofne okrenuti da bude u ulju. Protresite šerpu.

Krofne pržite po minut sa svake strane da lepo porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja. Na kraju pospite krofne šećerom u prahu i obradujte vaše najmilije. 

Prijatno!

 

Komentari. (0)

Loading