Recept

Aroma kokosa i penasto testo: Brazilske krofne oduševiće vaše mališane

Autor:

20.09.2023 11:00

Foto: Alfredo Alvarado from Pexels

Foto: Alfredo Alvarado from Pexels

Brazilske krofne lako se pripremaju, a ukus će vas očarati



Ko voli krofne, voli ih u svako doba godine, ali najslađe su u ovom periodu. Ipak, ako ste se kojim slučajem zasitili klasičnog ukusa i želite da probate nešto novo, imamo pravi recept za vas. 

Photo by Lisa Fotios from Pexels

 

Najpopularniju poslasticu sa aromom kokosa je italijanska migracija donela u Brazil. Vremenom su recept unapredili, pa brazilske krofne, mekane kao duša, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 

Pročitajte Nije za one na dijeti - Sjajan predlog Danijele i Stefana Buzurovića za porodični ručak, sočno meso

Sastojci

4 dl tople vode
10 g suvog kvasca
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike brašna tip 500
1/2 kašičice soli
110 ml kokosovog jogurta
300 g integralnog brašna
2 kašičice kokosovog ulja
1 žumance
2 kašike pinakolade
30 g kokosovog brašna
30 g šećera u prahu

Brazilske krofne prave se brzo i lako

Najpre u 2dl tople vode rastvorite šećer, pa u to dodajte kvasac i dve kašike brašna i sačekajte da naraste i da bude penasto.

U dobijenu penastu smesu dodajte žumance, kokosov jogurt, pinakoladu i sve sjedinite. Na kraju dodajte integralno brašno kako bi testo bilo mekano. Odvojte dve kašičice kokosovog ulja i utrljajte po površini testa.

Prekrijte streč folijom i čekajte 30 minuta da testo naraste. Na svakih 10-tak minuta malo utapkajte testo preko folije jer treba da se širi po činiji i da ima mehuriće po dnu.

Nauljite ruke i spremite se da delite testo na manje loptice, pa čašicom za rakiju vadite rupe po sredini. Potom razvucite tako da ima oblik đevreka i stavite u vrelo ulje.

Pazite jer je testo vrlo mekano i penasto, a prži se veoma kratko. Na kraju, pomešajte prah šećer i kokosovo brašno i vrele krofne uvaljajte u to. Prijatno!

Komentari. (0)

Loading