Recept

Kad muškarac kuva: Recept Radoša Bajića za sočne krmenadle zapisuju i vrsne domaćice

Autor:

01.12.2023 10:01

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Recept Radoša Bajića zapisaće i vrsne domaćice, ručak nikada nije bio ukusniji



Radoš Bajić može se pohvaliti blistavom karijerom na kojoj mu zavide brojne kolege. Na privatnom planu je takođe ostvaren jer je život proveo pored žene koju najviše voli i sa kojom ima dvoje dece.

Iako je glumac, reditelj, scenarista, producent, njegovo šumadijsko poreklo ne dozvoljava mu da ne bude i ekspert u kuhinji, pa zato recept Radoša Bajića za omiljeni srpski ručak zapiše svaka domaćica.

Instagram

 

Kako ih je on nazvao „krmenadle a la Radoš“ su sočne i veoma ukusne, a njihovo pripremanje ne može biti brže, te je idealan ručak kada nemamo puno vremena.

Krmenadle su ključne u ovom receptu, dok se povrćem može malo i eksperimentisati.

Recept Radoša Bajića možete pročitati u nastavku

Sastojci:

- kilogram krmenadli

- malo krompira

- šargarepa

- crni luk

- karfiol

- kupus

- brašno

- 2 jaja

- so i biber

- sirće

Pixabay

 

Pročitajte Savršen recept za Božićni post stiže iz kuhinje Tamare Dragičević

Priprema

Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada omekšaju, dodajte povrće isečeno na komade i dolijte još vode.

Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite ih u rernu da se zapeku.

Prijatno!

Komentari. (0)

Loading