Recept

Hrskava korica i mnogo sira: Recept Marije Šerifović za picu morate isprobati

Autor:

11.11.2023 12:03

Foto:

Foto:

Recept Marije Šerifović za picu ćete obožavati



Nije tajna da je Marija Šerifović veliki gurman i da ju je mama Verica veoma razmazila kada je reč o kulinarskim specijalitetima koje svakodnevno sprema.

Često je na dijetama pa se šali kako su joj oči stalno gladne. A kada liniju dovede do savršenstva, voli da se opusti, pa tada pripremi čuveni recept Marije Šerifović za picu koji svi njeni prijatelji obožavaju.

Instagram

 

Čini se da je ipak i pop zvezda nasledila malo maminog talenta, pa je vrlo uspešno napravila margaritu u svojoj kuhinji, a njen recept za picu je fantastičan. Italijansko jelo je hrskavo i ukusno, a evo kako se pravi.

Marija napominje da je margaritu usput malo prepravila i dodala šunku koja se inače na ovu picu ne stavlja. Potrebno vam je oštro brašno, zatim između 10 do 15 grama svežeg kvasca u koji se stavi ravna kašičica šećera i doda malo vode, kvasac se rastvori, a u pola kilograma brašna se stavi oko pet grama soli i malo maslinovog ulja.

Recept Marije Šerifović jednostavan je a preukusan

Promeša se i u sredinu se sipa kvasac koji je nadošao. Zatim se dodaje pomalo oko 350 mililitara vode i dobro se promeša. Izvadi se i dobro umesi, a onda se testo ostavi da stoji pola sata poklopljeno.

Youtube Screenshot

 

Testo se posle razvuče oklagijom koja je posuta brašnom kao i površina. Testo ne treba da bude debelo. Na testo se stavi malo maslinovog ulja, pa paradajz koji se malo posoli.

Pročitajte Marija Šerifović odškrinula vrata svog stana, slika ovog muškarca zauzima posebno mesto (foto)

– Onda mocarela, ja volim puno sira. Rešila sam da ipak stavim i malo tanke italijanske šunke preko, tri koluta, a preko toga još malo sveže mocarele.

I pica je spremna da ide u vruću rernu na petnaestak minuta – objasnila je pevačica koja ne voli bosiljak kao dodatak, a rukolu voli samo kada je pica s pršutom, a vi kako želite.

Youtube Screenshot

 

Prijatno!

Komentari. (0)

Loading