Recept

Sočan i preukusan prebranac po meri cele porodice: Recept nikada nije bio jednostavniji

Autor:

12.10.2023 17:04

Foto:

Foto:

Recept za pripremu prebranca koji će vas osvojiti na prvi zalogaj



Starinski, sočan i preukusan pasulj-prebranac kao što su naše bake pripremale možete i vi da napravite koliko već sutra.

Recept za pripremanje prebranca će vas oduševiti jer je veoma lak, a obožavaće ga cela porodica. 

 

 

Pasulj-prebranac spada u jednostavna, a zasitna i preukusna jela koja se pripremaju od nekoliko sastojaka i svojim ukusom i mirisom osvajaju sva čula.

Domaćice ga posebno vole jer može da se jede nekoliko dana za ručak i da iznova bude preukusan koliko god da se podgreva.

Recept za pripremanje prebranca pročitajte u nastavku

Sastojci:

  • 700 gr pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • mlevena paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • lovorov list
  • mleveni biber 
  • biber u zrnu

 

 

Priprema:

Pasulj dobro operite i nalijte ga vodom da prenoći.

Sutradan ga isperite, ponovo nalijte vodom, dodajte dve  do tri kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu, te pustite da se kuva. 

Za to vreme propržite praziluk isečen na krugove i crni luk. Dinstajte ih oko pola sata da omekšaju. U luk dodajte so, mlevenu  i tucanu papriku.

Pročitajte Nikada više nećete kupiti medeno srce - Recept za pripremu omiljenog slatkiša nikada nije bio jednostavniji

U vatrostalnu činiju staviti na dno kuvani pasulj, preko luk, pa pasulj, luk i tako dok ne potrošite celu masu s tim što gore treba da ostane pasulj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Vujcic (@mapet_kuhinja)

 

Odozgo sipajte malo ulja i stavite u rernu da se peče trideset minuta na temperaturi od oko 200 stepeni Celzijusovih.

 

 

 

Komentari. (0)

Loading