Dragana Mićalović

Bolji od kupovnog: Hleb sa belim lukom po receptu Dragane Mićalović je prste da poližeš!

Autor:

06.08.2023 20:00

Foto:

Foto:

Recept Dragane Mićalović će vam se sigurno dopasti



Iako se po njenoj vitkoj liniji nikada ne bi pretpostavilo, Dragana Mićalović je i te kako vešta u kuhunji, a svoje kulinarsko umeće nam je pokazala u emisiji "Praktična žena“.

Praktična žena printscreen

 

Lepa glumica pokazala je recept za hleb sa belim lukom koji su mnogi odmah požurili da isprobaju.

Pročitajte Kraljica deserta - Lepa Brena torta biće najlepše vikend iznenađenje za vašu porodicu (video)

Za recept Dragane Mićalović od sastojaka će vam biti potrebno:

Za testo:

375g brašna
1 suvi kvasac
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
30g putera
1 jaje
1 kašičica soli
120ml mleka
60ml vode

Praktična žena printscreen

 

Sastojci za premaz:

3 glavice belog luka
malo maslinovog ulja
150g putera
so i biber
veza peršuna

Pročitajte Krambl sa breskvama po receptu Bojane Stefanović - Vaš nov omiljeni desert (video)

Priprema:

Glavicama belog luka odcecite vrhove, stavite ih na aluminijsku foliju, zalijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, zavijte foliju i pecite na 180 stepeni 45 minuta.

U mlako mleko stavite kvasac, šećer i malo brašna da kvasac proradi, a zatim umesite sa ostatkom sastojaka za testo.

Ostavite da testo naraste dok se ne udvostruči, a zatim ga premesite i razvucite oklagijom. Beli luk istisnite u činiju i pomešajte sa puterom sobne temperature, seckanim peršunom i malo soli.

Tom smesom premažite koru od testa i isecite testo na kvadrate. Zatim kvadrate ređajte jedan na drugi i stavite u pleh za hleb. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Ne zaboravite da nam pišete da li ste isprobali recept Dragane Mićalović.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading