Danas bi Lejdi Di napunila 59. godina: Evo kako je princeza obeležavala svoj rođendan

Autor:

01.07.2020 16:14

Foto:

Foto:Princeza Dajana nije volela svoj rođendan...

 

Da je doživela današnji dan, 1. jul, Princeza Dajana bi proslavila svoj 59. rođendan. Majka princa Vilijama i princa Harija ipak nije bila te sreće jer je preminula 31. avgusta 1997. godine. Ipak, iako je među nama nema već 23 godine, svetu i dalje nedostaje njihova Lejdi Di.

Na ovaj specijalan dan oglasio se i njen višegodišnji kuvar Daren MekGrejdi i objasnio kako je to čuvena princeza volela da provodi svoj rođendan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???????? ????? (@diana.princess.wales) on May 22, 2020 at 1:09am PDT

- Princeza Dajana nije bila veliki fan rođendanskog slavlja. Za nju je to značilo da je ostarila još jednu godinu. Nije želela rođendanske torte ili specijalne obroke. Obično je odlazila na ručak u restoran sa svojim prijateljicama, a noć bi provodila kod kuće, u mirnoj atmosferi. Za večeru je tog dana obično tražila grilovanu ribu ili punjene paprike - rekao je Deren za britanski Hello! i dodao:

 

Pročitajte i... Ostvarenje sna: Megan Markl je odmalena maštala da postane druga princeza Dajana

 

- Rođendan princeze Dajane u Kensington palati bio je jedan od najnapornijih dana u godini za mene. I to ne zbog kulinarskih želja kraljevske porodice već zbog svih poklona, cveća i gostiju koji konstantno dolaze da pozdrave princezu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???????? ????? (@diana.princess.wales) on Jun 14, 2020 at 1:45am PDT

Darenov posao je obuhvatao pripremanje dnevnih menija za Dajanu, Harija i Vilijama, ali i spremanje keteringa za privatne i oficijalne događaje u okviru kraljevske porodice. Pre kuvanja za princezu Dajanu, MekGrejdi je 11 godina služio kraljicu i princa Filipa.

U jednom ranijem intervjuu Daren je otkrio i kako se Dajana uglavnom hranila:

- Lejdi Di nikada nije jela mnogo crvenog mesa. Nije jela govedinu i svinjetinu, ali su zato piletina, riba i vegetarijanske opcije uvek bile na njenom jelovniku. Omiljeno jelo joj je bio pečeni krompir sa spanaćem i poširanim jajetom.

 

Pročitajte i... Večni stil princeze Dajane: Modna inspiracija za proleće

 

Daren je otkrio i to da je prelaskom u službu princezi Dajani morao potpuno da promeni stil kuvanja. Princezina ishrana je bila dosta lakša, bez masti i bez ugljenih hidrata, pa se samim tim dosta razlikovala od režima kog se kraljica pridržavala.

goran.anicic

Autor