Kim Kardašijan

Bolest Kim Kardašijan se više ne može sakriti, potresne fotografije (foto)

Autor:

18.01.2023 15:40

Foto: Guliver Getty Images

Foto: Guliver Getty Images

Neizlečiva bolest Kim Kardašijan glavna tema u medijima, evo o čemu je reč



Još pre nekoliko godina Kim Kardašijan je veoma stidljivo progovorila o zdravstvenom problemu za koji, nažalost, medicina još uvek nema lek. 

Pročitajte Haljina od pet miliona dolara - Kim Kardašijan kao Merilin Monro

Profimedia

 

U pitanju je psorijaza koju je nasledila od svoje majke Kris Džener. Kris je prve simptome dobila tek oko tridesete. Psorijaza je rasprostranjeno hronično zapaljensko kožno oboljenje, koje se obično sastoji od perioda poboljšanja i pogoršanja. Jedan od glavnih okidača je stres, a ciljani lek ne postoji, već se simptomi rešavaju podizanjem imuno sistema i mazanjem krema.

Kim je istakla da se hrabro bori protiv sporijaze i da se još uvek nada da će eksperti pronaći lek. U međuvremenu, naučila je da prihvati sebe ali i da vodi računa o ishrani koja je veoma važan faktor u suzbijanju ovog problema.

Pročitajte Kim Kardašijan - Zvaničan razvod sa Kanje Vestom

Getty Images

 

- Uvek sam imala strast prema nezi kože, ali moja dijagnoza psorijaze me je zaista inspirisala da naučim više o svojoj koži i najboljim načinima da se brinem o njoj. Imala sam neverovatnu priliku da učim od nekih od vrhunskih dermatologa i estetičara tokom godina i kreirala sam svoju kolekciju jer sam želela da podelim ono što sam naučila. Cilj mi je da premostim jaz između ovih stručnjaka i ljudi  koji traže visokokvalitetna rešenja za negu kože - priznala je Kim, čije su fotografije obolele kože obišle planetu.

 

 

Jutarnja i večernja nega kože sa psorijazom

- Koristim svoj SKKN by Kim sistem u devet koraka za svoju rutinu nege kože. Stvarno sam ga stvorila da bude veran upravo onome što koristim. Postoje male promene između mojih jutarnjih i noćnih rutina nege kože. Na primer, imam dva proizvoda sa vitaminom C u liniji, uljane kapi  i serum sa vitaminom C8 . Više volim da koristim kapi tokom dana, jer sadrže veoma stabilni, aktivni oblik vitamina C, koji ujednačava ten i daje sjaj. Pomešam ulje s  kremom za lice za zaista blistav izgled - priznala je Kim i dodala:

– Serum sa vitaminom C8 koristim noću. Obogaćen je 9% etil askorbinske kiseline, vodorastvornim, stabilnim derivatom vitamina C koji je poznat po svojim dugotrajnim rezultatima, a klinički je dokazano da umanjuje pojavu pigmentacija, bora i finih linija. Za svoju noćnu rutinu koristiću i kremu za lice, ali pomešanu sa našim noćnim uljem, koje pomaže da se koža hidrira preko noći, tako da se probudim sa zaista mekom, glatkom kožom.

Najbolji savet za negu kože koji je ikada dobila

Nega kože nije samo za vaše lice! Uvek se spuštam do grudi. Još jedan sjajan savet je da je najbolja rutina nege kože ona koju ćete zapravo raditi svaki dan. Iako smatram da je moja rutina nege kože u devet koraka neophodna, znam da postoje ljudi koji misle da je to neodoljivo.

Bolest Kim Kardašijan je zahvaljujući ovom sastojku pod kontrolom

– Hijaluronska kiselina je napravila takvu razliku u mojoj koži. Počela sam da je koristim pre nekoliko godina, i ona je napunila  kožu i održava je hidriranom. Kada sam kreirala svoj serum sa hijaluronskom kiselinom, želela sam da bude voda za kožu. Formulisan je sa višemolekularnom težinom hijaluronske kiseline – mala molekulska težina obezbeđuje hidrataciju ispod površine, dok visoka molekulska težina pruža trenutnu hidrataciju površini kože. Pruža dugotrajnu vlagu dok smanjuje pojavu finih bora - zaključila je Kim. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Lucija

11.03.2023 01:47

Bolest"KIM"uznapredovala.Zarazna bolest.