Osam kilograma manje

Haljina od pet miliona dolara: Kim Kardašijan kao Merilin Monro

Autor:

03.05.2022 12:00

Foto:

Foto:

Kim Kardašijan je uspela sve da ostavi bez teksta jer se na Met gali pojavila kao Merilin Monro



Najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan, sinoć je sve ostavila bez teksta pošto se na crvenom tepihu Met gale pojavila u haljini Merilin Monro. Haljina je bila autentična, ima na sebi 6000 kristala, ali isto tako je za tu priliku kosu obojila u platinasto plavu, a da bi uspela da uđe u haljinu morala je da smrša 8 kilograma.

Haljina je zasnovana na skici Boba Makija za holivudskog kostimografa poreklom iz Francuske Žan Luja, a izavala je pometnju kada ju je Merilin obukla za 45. rođendan predsednika Džona Kenedija 1962. godine.

Pročitajte i: Neverovatan potez Jelena Karleuše - Pevačica potpuno iskopirala 'outfit' Kim Kardašijan

Guliver Getty Images

 

 - Merilin je izgledala neverovatno i postigla je tačno ono što je nameravala. Foks Studio joj nije dozvolio da nosi nešto previše otkrivajuće u filmovima, zbog prethodnog skandala sa golišavim kalendarom. I nije joj bilo baš svejedno, jer je već bila otpuštena. Njena figura je bila na vrhuncu, haljina je bila klasičan oblik mode u to vreme - izjavio je Bob.

Pročitajte i: Ne može bez skandala - Kim Kardašijan oblepljena selotejpom

Guliver Getty Images

 

Monro platila ŽanLuiju 1.440 dolara za prilagođeni komad, koji je prvi put prodat na aukciji 1999. za više od milion dolara.  Zatim je prodat za ogromnih 4,8 miliona dolara na aukciji 2016. godine, a kasnije ga je kupio Riplijev muzej  "Verovali ili ne“ (Ripley's „Believe It or Not“) do danas drži rekord kao najskuplja haljina prodata na aukciji.

Da bi ušla u haljinu, koju je po svaku cenu želela da obuče,  Kim je morala da smrša gotovo osam kilograma. Izbacila je ugljne hidrate iz jelovnika i jela samo povrće i proteine. Haljinu je zapravo nosila svega nekoliko  minuta, zbog sam istorijske vrednosti, a amoral aje čak i da uvežba hodanje uz stepenice.

Pročitajte i: Kim Kardašijan pohvalila stil naše devojke - Evo o kome je reč

Guliver Getty Images

 

Ceo njen proces oblačenja izgleda kao veoma sofisticirana vojna operacija. haljinu je obukla na samoj lokaciji održava Met gale, a tamo joj je čuvar Riplijeve haljine pomogao da je obuče imajući pritom bele rukavice kako ne bi oštetio ovaj modni dragilj.

- Nikada ne bih želela da sedim u haljini ili da jedem u njoj, niti da imam bilo kakav rizik nekog oštećenja - izjavila je Kim koja se presvukla u repliku haljine u vlasništvu Ripli kada se uspešno popela uz stepenice.

Guliver Getty Images

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading