Sena Đorović: Opuštenost, sigurnost u sebe i unutrašnji mir su najbitniji za dobar izgled

Autor:

26.03.2017 21:42

Foto:

Foto:



Za dobar glumičin izgled zaslužni su vežbanje, zdrava ishrana i redovan san, ali i opušten stav prema životu, u kome nema mesta za estetske korekcije kod hirurga i teretanu, ali ima za boravak u prirodi, mentalnu higijenu, vožnju biciklom i povremenu posetu frizeru

Pošto moj posao zahteva dosta šminke, neophodno je da posebno vodim računa o licu. Zbog toga ga uoči predstave detaljno očistim i stavim hranljivu kremu. Od mame sam nasledila dosta dobar ten i nikad nisam imala probleme s kožom, no s vremenom se i to promenilo. Sad imam mešovitu, pa nezi pristupam na drugačiji način.

Pored sapuna, moj omiljeni proizvod je micelarna voda. Ona menja mnogo preparata, njome čistim kožu ujutru i uveče. Sjajna je za skidanje šminke, nije agresivna i ukloni sve nečistoće, pa sam postala njen veliki fan.

Kad ne radim, onda se uopšte ne šminkam. Ako neka prilika zahteva mejkap, volim da istaknem ili oči, ili usne. Rado stavljam jarkocrveni ruž i tad na oči nanesem samo maskaru.

Od tinejdžerskih dana isprobala sam sve boje i dužine kose, a sad već duže vreme imam istu frizuru i boju. Volim da odem kod frizera, ali se ponekad i sama ofarbam. Redovno se šišam i stavljam pakovanja.

Nikad se ne bih podvrgla hirurškim intervencijama, ljubitelj sam prirodnog izgleda, bora i svega što vreme donosi. To je i stav, odnos prema životu, svest. Mada, kome se to sviđa, neka se operiše, nemam ništa protiv.

Opuštenost, sigurnost u sebe i unutrašnji mir su bitni činioci za dobar izgled. Sve to nema veze sa kozmetikom. Najprivlačiniji su mi oni ljudi, i žene i muškarci, koji su potpuno opušteni i sa sobom na ti. To se na njima vidi, lepi su, zrače. Mislim da je tu ključno mentalno zdravlje. Ako čovek o njemu brine, biće ispunjen i srećan i izgledaće super.

Nisam od onih koji vole teretanu jer mi se ne sviđaju ponavljanja. Glasam za dinamiku, prirodu, šetnje, vožnje biciklom... Vežbam jogu, istežem se, fokusiram. Ona mi je važna za posao, smiruje me. Za zdravo telo vrlo je bitna i ishrana, pa se trudim da jedem što više voća i povrća, ali i da dovoljno spavam.

Volim parfeme. Leti najčešće koristim sveže i lagane, poput “L’Occitanove” vode sa zelenim čajem ili “Costume National Scent Intensea” - on je uniseks, vrlo je neobičan i teško ga je naći kod nas. Sviđa mi se i “Narciso Rodriguez”, a zimi koristim jače, upečatljive mirise.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading