Slavna glumica osim izgledom uvek je mogla da se pohvali i neverovatnim kulinarskim sposobnostima. Bez obzira koliko je kuvara imala, Sofija Loren je uvek znala i sama da jelom oduševi svakog gosta. A slatkiš kome nikada nije mogla da odoli, uvek je rado pripremala sama. Mi vam donosimo recept italijanske dive za čuveni desert

Tiramisu

Sastojci:

3 jajeta

5 kašika šećera

170 grama maskarpone sira

36 komada piškota

230 ml likera od narandže

230 ml espreso kafe

60 gr tamne rendane čokolade

50 grama kakaoa

Priprema:

Izmiksajte mikserom žumanca i šećer, a belanca u posebnoj posudi mešajte sve dok ne dobijete "čvrst sneg". S maskarpone sirom pomešajte smesu od žumanaca i šećera. Kada to dobro umešate dodajte sneg belanaca, te opet mešajte.

Polovinu piškota poređajte pa "pređite" polovinom likera od narandže i espresom. Zatom nanesite maskarpone smesu, narendajte pola čokoladem pa prespite sve polovinom količine kakaoa. Sada je vreme za ostatak piškota. Ponovite postupak koji za piškotama sledi, a kada završite - poslužite pošto ohladite slatkiš.