Ida Prester: Neobične tehnike vežbanja sa bebicom

Autor: Maja Gašić

06.12.2017 18:18

Foto:

Foto:Pevačicu benda Lollobrigida za profesionalne nastupe uvek sređuju šminkeri, nikada ne bi menjala boju kose, a najveću transformaciju doživela je kad je prestala da trenira balet i ugojila se desetak kilograma za samo nekoliko meseci

Za sva snimanja i nastupe sređuju me profesionalni šminkeri, nisam sposobna da to izvedem sama. Privatno koristim stari trik, uvek u torbi imam crveni karmin. Ako zaglavim negde do večeri, stavim karmin i predstavim to kao koncept: ne šminkam oči, samo usta.

 Ida Prester: Nikad nisam lepotu isticala kao adut, radim na drugim kvalitetima

Uglavnom pred svako snimanje ili nastup odem da me sredi frizer. Inače to odradim sama kod kuće, stavim obavezno neku masku ili jaki regenerator za oštećenja od stalnog farbanja, osušim kosu i spletem punđicu na vrhu glave. To je moja dnevna frizura. Svetle pramenove imam od svoje 18. godine. Probala sam nekoliko varijanti boja, ali ja sam plavuša, ništa drugo mi ne stoji uz vampirskobelu put.

Najveću transformaciju doživela sam kad sam sa 16 godina prestala da treniram balet i ugojila se desetak kilograma za samo nekoliko meseci. To je bila takva trauma za devojku u pubertetu da taj tužan period i dan-danas pamtim.

Ne znam šta nikad ne bih uradila, sve dolazi u obzir. Ne želim da kažem išta što ću kasnije poreći, tolerantna sam prema svim intervencijama, iako nikad nisam napravila nijednu.

Nemam posebnu filozofiju ishrane, vežbanja i spavanja. Kad je reč o hrani, pokušavam da smanjim šećere, od kojih sam teška zavisnica. Ne mogu reći da mi uspeva, ali se trudim. Vežbam dižući bebu sto pedeset puta dnevno. Više mi zasad ne treba. Spavanje je jedino o čemu stvarno sanjam. Ne trebaju mi Bahami, niti skupa kola i bunde, samo osam sati u komadu bar jednu noć. Doduše, i sa šest bih bila presrećna.

Maja Gašić

Autor