Šta nam to važno govore promene na licu

Autor:

08.09.2016 19:30

Foto:

Foto:



Boja kože može mnogo toga da otkrije o zdravlju organizma. Pročitajte na kakve eventualne zdravstene probleme ukazuje određena boja kože.

Crvena – obično je ova boja lica samo reakcija na stres, ljutnju, anksioznost i neko drugo ekstremno emotivno stanje ili  na hranu i piće koje smo uneli u organizam. Međutim, hronično crvenilo je znak nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ako se javlja na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni pritisak ili autoimune bolesti koje uzrokuje povećan nivo kortizola u krvi.

Narandžasta - problemi s gušteračom i slezinom.

Žuta – žućkasto lice je tiho upozorenje da vaša jetra i žuč ne rade kako treba.

Zelena - veliki unos lekova, problemi s probavom i radom krvnih sudova. Takođe, može biti znak anemije tj. nedostatka gvožđa u krvi.

Plava – mestimično modra koža može biti znak cijanoze, zdravstvenog stanja do kojeg dolazi zbog povećanja koncentracije hemoglobina u telu, odnosno manjka kiseonika.

Bleda boja kože-  bledo lice i obrazi znak su oslabljenih žlezda i neaktivne jetre. Osim na anemiju, upućuju i na oslabljeni imunološki sustav. Bele mrlje na licu mogu biti znak problema s bubrezima.

Prema drevnoj kineskoj medicini koža, kao najveći organ, može biti prvi pokazatelj posledica i loših životnih navika. Primetite li neke od ovih promena na licu, vreme je da potražite uzrok i rešite problem.

Čelo - Ako primetite bubuljice na čelu možda unosite suviše masne hrane, alkohola, šećera i stresa.

Između obrva - bubuljice između obrva  vas odaju da unosite  previše crvenog mesa, a mogu da ukazuju i alergiju na neke sastojke iz hrane.

Otok ispod očiju - Moguće je da preterujete sa cigaretama i alkoholom. Takođe, može da znači i da vam je loša cirkulacija.

Nos - Bubuljice na nosu vas opominju da predugo boravite  u zatvorenom prostoru, ali mogu da ukazuju i na visok krvni pritisak.

Obrazi - Bubuljice na obrazima ukazuju na preteren unos masne hrane.

 

Komentari. (0)

Loading