Savet Meril Strip koji će vam otvoriti oči i sačuvati zdravlje

Autor: Maja Gašić

19.11.2016 20:55

Foto:

Foto:Brz tempo života i svakodnevni stres uzimaju svoj danak na polju zdravlja i to svi znamo. I ma koliko se trudili da potisnemo nervozu ili da ignorišemo određene pojave oko nas, vrlo često nam to ne polazi za rukom.

Zato je ponekad potrebno da nam neko drugi ukaže na rešenje koje nam je bukvalno bilo "pred nosom".

Izjava legendarne glumice Meril Strip (67)  mesecima je kružila društvenim mrežama, a gotovo da nema osobe koja se nije složila sa njom.

The great gift of human beings is that we have the power of empathy - Meryl Streep

A photo posted by Meryl Streep (@merylstreep) on Apr 14, 2015 at 1:02am PDT

Ovo malo zrnce mudrosti je mnogima otvorilo oči i pomoglo im stvari sagledaju iz drugog ugla i poboljšaju kvalitet života.

- Nemam više strpljenja za neke stvari; ne zbog toga što sam postala arogantna, već jednostavno zbog toga što sam došla do jedne tačke u životu kada više ne želim da gubim vreme na ono što me rastužuje ili ranjava. Nemam više strpljenja za cinizam, preteranu kritičnost ili zahteve bilo koje vrste. Izgubila sam volju za udovoljavanjem onima koji me ne cene, nemam ljubavi za one koji me ne vole i ne želim da se nasmešim onima koji se ne smeše meni. Te trošim više niti sekund na one koji me lažu ili pokušavaju da me izmanipulišu. Ne želim više da budem u blizini onih koji se pretvaraju, koji su nepošteni ili površni. A povrh svega, nemam strpljenja ni za koga ko ne zaslužuje moje strpljenje - izjavila je poznata glumica.

Meryl Streep in " It's Complicated "

A photo posted by Meryl Streep (@merylstreep) on May 13, 2015 at 9:55pm PDT

Razlog što je zrelo doba zapravo sjajno jeste što tačno znate ko ste, šta želite i šta vam prija. Upravo zato, nema potrebe da se trudite da svima ugodite, nemojte trošiti vreme i energiju na ljude koji vas ne zaslužuju. Negujte samo iskrena prijateljstva, obogatiće vam život i poboljšati zdravlje.

I kao što je čišćenje organizma dobro za vaše telo, tako je i čišćenje liste "prijatelja" dobro po vaše mentalno, a sami tim i fizičko zdravlje.

Istraživanje je pokazalo da ispunjen društveni život može da smanji rizik od Alchajmera, kardiovaskularnih bolesti, osteoporoze i reumatoidnog artritisa.

Maja Gašić

Autor