Bore se pojavljuju iz raznih razloga, do kojih se neki mogu kontrolisati, a neki ne.

Nažalost poput starenja ali na sreću poput smejanja.

Ipak postoje razlozi koje je moguće eliminisati ili makar ublažiti a to su zdrava ishrana, kvalitetan san, nanošenje kreme za sunčanje, dovoljno tečnosti, hidratacija kože.....

Pa pogledajmo.

1. Spavanje na leđima

Kada su u pitanju nepravilnosti na licu, najbolji način kako se boriti protiv njih jeste spavanje na leđima, dok bore stimulišete spavanjem sa glavom na dole, ali i boku. Drugim rečima, gravitacija je bitan saveznik dok spavamo.

2. Čokolada

Ipak, pre nego što navalite na čokoladu upozorenje da se radi o tamnoj čokoladi. Naime, antioksidanti koji se prirodno nalaze u kakau, imaju dosta prednosti za vašu kožu, jer mogu da potkanu lučenje kolagena kolagen u koži, koji sprečava bore.

3. Ređe pranje lica

Iako zvuči kontraditkorno, tako je. Previše čišćenja kože, uklanja njenih prirodnih ulja i vlage koje pomažu u zaštiti protiv bora ovako skidate i linite svoju kožu ranjivijom.

4. Nošenje naočara za sunce i šešira

Ovo su saveti koje će većina sa oduševljenjem prihvatiti. Jednostavno je: čkiljenje može da prouzrokuje prekomerno korišćenje mišića lica, što uzrokuje bore. Sunčane naočare s pravom zaštitom pomažu u blokiranju UV zraka, štiteći ne samo vaš vid, već i kožu. S druge strane, isto vredi i za šešir, koji takođe štiti vaše lice od štete koje mu nanosi sunce.

5. Jedenje ribe

Masne ribe poput tune, lososa, srdela, ajkula, skuše, sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje stanične membrane, a membrana je ono što utiče na sposobnost stanica da zadržavaju vodu.

6. Smanjite unos šećera

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema, o kojme se nedovoljno vodi računa. Višak šećera u našem krvotoku vezuje se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebao, što dovodi do prevremenog starenja odnosno bora.

Komentari (0)

Loading