Nega lica

Bubuljice nestaju, a koža blista: Maska za lice od cimeta

Autor:

07.07.2023 18:45

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Maska za lice od cimeta će vašu kožu učiniti blistavom i čistom



Kako bi uvek imale čisto lice i zategnutu kožu, žene posežu za skupim proizvodima, sate provode u kozmetičkim salonima, a rešenje je, zapravo, na dohvat ruke. 

Ako želite da sačuvate novac, a da s druge strane priuštite sebi adekvatnu negu maska za lice od cimeta i meda je idealno rešenje za vas. Priprema je jednostavna, a efekat neverovatan. 

Pexels

 
 

Sastojci

- kašika meda
- pola male kašike cimeta

Priprema

Pomešajte ova dva sastojka i nanesite dobijenu masku na lice, na oko 15 do 20 minuta. Zatim je isperite mlakom vodom i osušite kožu.

Nanesite hidratantnu kremu. Takođe se ova maska može stavljati na bilo koji deo tela koji je zahvaćen bubuljicama, jer smiruje efikasno kožu. Blaga je i pogodna za svaki tip kože. 

Pročitajte Kako brzo i lako ukloniti staračke pege?

Za malo jači efekat maska za lice, pored cimeta, treba da sadrži druge sastojke.

Ipak, ova varijanta nije pogodna za osetljivu kožu zbog čega se preporučuje da je prvo isprobate na manjem delu lica kako biste bili potpuno sigurni da vam neće smetati i da se neće javiti neugodan osećaj peckanja.

Pročitajte Cena je prava sitnica, a efekat neverovatan - Evo kako da napravite kremu protiv bora od sastojaka koje imate u kuhinji

Ukoliko vam je koža osetljiva, ovu masku nanesite samo na područje koje je najviše zahvaćeno bubuljicama. Preporučuje se da nakon nanošenja ove maske ostanete kod kuće jer će vam lice dobiti crvenkastiju boju koja nestaje nakon nekoliko sati.

Pexels

 

Sastojci

- kašika cimeta

- kašika jogurta
- malo vode (po mogućstvu flaširane)

Priprema

Pomešajte jogurt, cimet i malo vode u jednoj činiji i dobo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim stavite masku na lice i skinite je nakon 5 minuta.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading