Zavirite u budućnost kojoj ćete teško odoleti! Kostka Bojana - osnivač nove epohe u Nail Design-u, EXTREME NAIL FORMS!

Autor:

19.12.2020 17:21

Foto:

Foto:Osoba koja je pre 12 godina uvela trend ekstremnih formi u svetu, bila je naša zemljakinja Kostka Bojana.

Nastankom prvih tečnih lakova za nokte, davne 1907. godine, pojavljuje se nove tehnike i trendovi u izgradnji noktiju. Bilo da je ruski manikir ili ručno oslikavanje na noktima, ukrašavanje noktiju nakitom. Zainteresovanost za ekstravagantnim noktima ubrzano raste, te predstavlja jedan od novih trendova koji preti da postane svetski. Nekada, nokti su predstavljali urednost i ženstvenost, međutim, danas se to potpuno promenilo, pa su sada noktim simbol umetnosti i visoke mode.

Osoba koja je pre 12 godina uvela trend ekstremnih formi u svetu, bila je naša zemljakinja Kostka Bojana. Ona je patentirala svojih 16 autosrkih ekstremnih formi, po kojima je postala poznata širom sveta. Ekstremni oblici noktiju predstavljaju vrstu umetnosti koja pomera granice realnog. Kako zbog svog futurističkog oblika i težine izvođenja, tako i zbog neverovatne dužine, koja ide od šest centimetara pa na više. Umetnici koji su usavršili tehniku izrade ovih oblika noktiju, na 'Master class-u' sa gospođicom Bojanom, danas su veoma poštovani, te su priznati od strane kolega širom sveta.

Na njenom Instagram profilu možete videti veliki broj njenih radova koji će vas ostaviti bez daha već na prvi pogled. Bogato ukrašeni ručno izrađenim nakitom, raznovrsnih boja, dugački, sa gotskim detaljima, sinhronizovani u savršenom skladu, svaki set predstavlja umetničko delo za sebe.

Na fotografiji je predstavljena jedna od mnogobrojnih mogućnosti Casting tehnike koju je osmislila, razvila i patentirala Bojana Kostka.

Na pitanje koliko je vremena potrebno za izradu ove vrste noktiju te odakle je potekla ideja Bojana je rekla da sve zavisi od veštine samog 'Nail dizajnera', kao i od kompleksnosti predviđenog dizajna, te da je ponekad potreban i ceo dan za samo jedan nokat. Pitanje koje se samo nameće jeste kolika je cena jednog takvog seta noktiju. Nažalost, od Bojane nismo mogli da dobijemo konkretan odgovor, obzirom da ona ne radi direktno sa klijentima.

Njeni radovi uglavnom služe kao inspiracija dizajnerima širom sveta, kao i njenim studentima. A informacija do koje smo uspeli da dođemo jeste cena utrošenog materijala za set od pet noktiju koja ponekada prelazi neverovatnih 500 eura. Kada znamo koliko vremena i materijala je potrebno za izradu, možemo samo da predpostavimo kolika je završna cena.

Bojana Kostka

Bojana sve svoje ideje osmišlja sama. Ona takođe smatra da svaki umetnik treba da ima svoj lični potpis, nešto po čemu je prepoznatljiv i da baš iz tog razloga ona i jeste poštovana među kolegama širom sveta. Osim edukacije za ekstremne oblike noktiju koje nudi, Kostka Bojana je takođe osnovala i svoj brend pod nazivom 'Kostka Nail System' poznat po ekskluzivnim pakovanjima i visokokvalitetnim proizvodima za izgradnju notkiju, rađenim po formulaciji Kostka Bojane. Za kraj bi se zahvalili Bojani na divnim radovima i nadamo se da ćete i vi uživati u njima koliko smo i mi.