Nega

Usne u proleće zahtevaju posebnu pažnju, zaštita od sunca obavezna

Autor:

23.04.2023 16:00

Foto: Photo by Manny Moreno on Unsplash

Foto: Photo by Manny Moreno on Unsplash

Posle duge i hladne zime, koža je suva i beživotna, a da biste usnama vratili punoću i sjaj, dovoljno je nekoliko koraka



Usne su pravi ukras svake žene i treba im posvetiti posebnu pažnju, naročito u prelaznom periodu, pošto su hladnoća, vetar i suv vazduh ostavili posledice. Ukoliko vam usne deluju beživotno, bez boje, ispucale su ili se perutaju, vreme je da ih oporavite u nekoliko jednostavnih koraka, koji će im vratiti sjaj. 

Da biste uklonili mrtve ćelije, neophodno je da prvo uradite blagi piling. Najbolji domaći piling je mešavina med i šećera. Kašičicu meda pomešajte sa dve kašičice šećera i dobro sjedinite, pa utrljajte u usne i lagano masirajte nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom. 

Pročitajte Spremne za poljupce- Maske za negu usana (foto)

med heather-barnes--unsplash

 

 

.

Pošto ste uklonili mrtve slojeve, vreme je da usne nahranite i hidrirate sa dovoljno vode, koja je im obezbediti elastičnost, punoću i boju. Redovno nanosite i balzam.

Za dodatnu negu možete ih s vremena na vreme namazati sa kokosovim uljem, ili nekom od maski iz kućne radinosti.  

tony-litvyak-unsplash

 

Nemojte zaboraviti da ih negujete i preparatima sa zaštitnim faktorom, pošto i usne, kao i koža, pod uticajem UV štetnih zračenja, mogu da stare, postaju beživotne i manje elastične.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading