Mlad mesec u Raku: Nepovoljan je period za nove početke

Autor:

19.07.2020 11:30

Foto:

Foto:



Punim mesecom i lunarnim pomračenjem sa početka meseca završio se period letnjih eklipsi. U ponedeljak, 20. jula, očekuje nas mlad mesec u znaku Raka. Iako ovaj nebeski poredak neće biti ispraćen pomračenjem, pozicije planeta doneće nam restriktivne i pomalo frustrirajuće aspekte za naredni period.

Naime, retko se dešava da mesec dva puta zaredom bude u istom znaku. Ipak, i to je moguće i upravo smo svedoci toga da se najmračnija faza lunarnog ciklusa ponovo odvija u vodenom znaku Raka i to baš u njegovoj rođendanskoj sezoni. Iako je mlad mesec uglavnom prilika za novi početak, ovoga puta reč je o malo drugačijoj energiji. Mesec će se naći u opoziciji sa Saturnom koji vlada našim osećajem odgovornosti i ličnih izazova.

Lunarna energija daće nam snage da se pokrenemo i započnemo nešto novo, ali Saturnov uticaj delovaće pesimistično na nas i naše ambicije. Upravo zato sada nije trenutak da rizikujete i upuštate se u nove izazove. Za sada je najbolje da održavate stvari jednostavnim, strukturisanim i sistematičnim. Budite realistični u vezi svojih planova za budućnost i svakom se koraku pojedinačno posvetite.

To naravno ne znači da bi trebalo da odustane od svojih snova, već da ih za tren ostavite po strani i fokusirate se na neke bazične detalje uz pomoć kojih ćete lakše doći do svog cilja. Formiranje jake baze nije uvek najzanimljiviji deo procesa, ali sigurno jeste jedan od najvažnijih.

goran.anicic

Autor