Miloš Biković

Sreći uvek presudi neko treći: Biković potvrdio poražavajuće vesti

Autor:

03.02.2024 09:31

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Miloš Biković podelio poražavajuće vesti



Za Miloša Bikovića 2024. godina počela je na najlepši mogući način. Glumac je 9. januara postao otac dečaka po imenu Vasilije, a ubrzo nakon toga obradovao je javnost još jednom lepom vešću.

Biković je izabran da glumi u popularnoj HBO seriji „Beli Lotus“, ali nažalost sreća je kratko trajala.

A.H./ATA Images

 

Naime, Miloš Biković je napadnut od strane Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine koje ga je nazvalo „Putinovim glumcem” i optužilo da „podržava genocid i krši međunarodno pravo”.

Oni su prozvali produkcijsku kuću HBO, koja stoji iza hit serije, zbog odluke da u predstojećoj, trećoj sezoni u svoju holivudsku postavku uključi i našeg glumca.

Pročitajte Mir i sreća trajali su kratko - Miloš Biković napadnut, u sve umešana država

Epilog priče – Miloš Biković „Beli lotus“ neće snimati.

Tužne vesti glumac je podelio na svom Tviter nalogu.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad.

Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi.

Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. 

Vest da Miloš Biković "Beli lotus" neće snimati razočarala fanove

- Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. 

Pročitajte Prva fotografija Bikovićevog sina, prizor topi i najtvrđa srca

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo.

Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković i razočarao mnoge fanove.

Komentari. (0)

Loading