Rade Šerbedžija

Venčali su se kad je on imao 43, a ona 23: Ljubavna priča kao iz bajke

Autor:

30.12.2023 19:50

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Ljubavna priča Radeta Šerbedžije i Lenke Udovički traje više od tri decenije, kao iz bajke



Od kada su se 1990. godine upoznali u Subotici, bilo je jasno da su stvoreni jedno za drugo. Venčali su se kada je on imao 43, a ona 23 godine.

Ljubavna priča Radeta Šerbedžije i Lenke Udovički traje više od tri decenije, a sudbonosno da izgovorili su 29. juna 1991. godine u Beogradu. U braku su dobili troje dece. 

Ata Images

 

Ljubavna priča Radeta Šerbedžije i Lenke Udovički obeležila je i jedna anegdota koju poput pravog džentlmena rado prepričava. 

Pročitajte Nije je bilo lako osvojiti - Ovako danas izgleda 20 godina mlađa supruga Radeta Šerbedžije (foto)

Naime, Radetova supruga nikada ne odlazi na njegove koncerte jer ima tremu dok on peva. S' glumom je, pak, nešto drugačija priča, a Lenka mu je na predstavama najveći oslonac i podrška.

Rođena Beograđanka, Lenka je svetski poznata pozorišna i operska režiserka i glumica. Umetnička je direktorka pozorišta Ulisis sa Briona i suosnivačica odseka za glumu na Riječkom univerzitetu.

Nakon završene srednje škole, upisala je studije pozorišne režije na beogradskoj Akademiji dramske umetnosti.

Posle diplome počela je da radi u pozorištima u Beogradu i u ostalim gradovima tadašnje Jugoslavije, iz čega su se izrodile neke domaće vrhunske projekcije. 

Karijeru je gradila i u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Americi, u Hrvatskoj i u Srbiji, prenosi zadovoljna.rs.

Ljubavna priča Radeta Šerbedžije i Lenke Udovički bila je iskrena i čista. Zajedno sa decom preselili su se u London gde su se Radetu pružile nove poslovne prilike.

Pročitajte Ponosni otac - Udala se ćerka Radeta Šerbedžije, jedina fotografija sa venčanja je pred vama

Nakon Londona, porodica se selila u Los Anđeles, Santa Moniku i Vestvud, da bi se na kraju skućili na Brijunima gde Lenka i Rade osnivaju Teatar Ulysses i pokreću studije glume na Akademiji primenjenih umetnosti Riječkog univeziteta.

Komentari. (0)

Loading