Marko Živić

Sećanje na velikog glumca: Prošla godina od smrti Marka Živića

Autor:

14.10.2022 14:25

Foto:

Foto:

Godinu dana bez Marka Živića



Pre tačno godinu dana, od posledica korona virusa u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" preminuo je glumac Marko Živić. U sećanjima kolega i publike ostao je upamćen po brojnim pozorišnim i više od 30 filmskih i televizijskih uloga, kao što su "Senke nad Balkanom", “Hotel sa sedam zvezdica”, "Montevideo, Bog te video", "Montevideo, vidimo se!", “Žigosani u reketu”, "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Kad su cvetale tikve"...

Potresnim porukama od njega su se tada oprostili publika, kolege i prijatelji, a posle izvesnog vremena o poslednjim Markovim danima za magazin "Gloria" govorila je i njegova sestra Nevena Živić.

- Ima crnih dana, i ima crnjih dana. Kada su crni, osamim se, sakrijem se od ljudi, bez želje da sklonim tugu ili pobegnem od nje. A kada su crnji dani, okupljamo se moja ćerka Danica, Markova devojka Maja i brat i sestra od tetke i ujaka i pokušavamo motivaciono da se podignemo. Plačemo i smejemo se. Sva sreća pa nam crnji dani ne dolaze svima u isto vreme, što nam omogućava da se međusobno hrabrimo. Živim u stanju da je sve ovo privremeno, da će se Marko odjednom pojaviti i da će sve biti kao pre. Taj utisak privremenosti me drži na površini. Ponekad mi se učini da čujem njegovo 'Cako'. Tako me je zvao otkako smo bili deca, izjavila je u januaru ove godine Nevena, dodajući da njihove zajedničke prepiske tj. poruke još uvek nema snage da pročita i da ode u rodni Kruševac, grad koji je sa bratom posećivala i nakon smrti roditelja.

Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. U klasi profesora Radeta Markovića sa 23 godine diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Bio je u stalnoj postavi Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta na Terazijama. Godinama je pored glume bio posvećen i humanitarnom radu. Sahranjen je 19. oktobra 2021. godine na beogradskom Novom groblju.

Pročitajte i: Dirljiva ispovest sestre Marka Živića- Mislila sam da ne ume da umre

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading