Lisa Mari Prisli bankrotirala: Elvisova ćerka proćerdala 100 miliona dolara nasledstva

Autor:

25.06.2018 13:00

Foto:

Foto:



Lisa Mari Prisli (50) ostala je bez kompletnog nasledstva, koje joj je ostavio slavni otac Elvis. Njen bivši poslovni menadžer navodno je potrošo ceo njen deo nasledstva, koji je bio procenjen na 100 miliona dolara.

Prisila o životu sa Elvisom: Bio je ljubav mog života, ali morala sam da ga ostavim

Američki mediji su nabavili sudske dokumente u kojima je Lisa optužila Berija Sigela (68) da ju je dugi niz godina uveravao da je njeno finansijsko stanje 'sigurno i dobro', a zapravo se bogatstvo smanjilo na svega 14 hiljada dolara zbog njegovih loših odluka i investicija. Beri je ulagao u firmu koja je imala licencu za 'Američkog Idola'. Firma je bankrotirala 2016. godine nakon kraja emitovanja spomenute TV emisije. Pevačica i kompozitorka tvrdi da je, za vreme dok mu je bilo povereno staranje o Elvisovom bogatstvu, Sigel sebi isplaćivao godišnju platu od 700.000 dolara.

Četiri decenije od smrti kralja roka: Elvis Prisli, zvezda koja ne tamni (foto)

Lisino psihičko stanje je veoma loše, pošto se odala piću, drogi i tabletama protiv bolova. Pre dve godine, dodatno ju je dotukao razvod od četvrtog supruga, muzičara Majkla Lokvuda. Njeni otac i majka Elvis i Prisila razveli su se kada Lisa imala samo četiri godine.

Kralj rokenrola je imao je 42 godine kada je pronađen na podu svog kupatila u Grejslendu. Fatalna srčana aritmija, zaključio je lekar. Gojaznost i godine zloupotrebe raznih lekova uzele su danak. Lisa je imala devet godina kada se to dogodilo, a te noći je bila sa njim na imanju u Grejslendu.

Elvisove memorabilije gube na vrednosti? Kraljev avion prodat “ispod cene”

- Došao je u moju sobu da proveri da sam zaista legla i poljubio me je za laku noć. To je bio poslednji put da sam ga videla živog -  ispričala je svojevremeno Lisa Mari.

 

Maja Gašić

Autor