Kira Najtli - Ne želim više da me skidaju

Autor:

09.02.2021 12:15

Foto:

Foto:



Posle dugog i temeljnog razmišljanja britanska glumica Kira Najtli (35) odlučila je da na velikom platnu više ne pokazuje svoje golo telo. Nakon što je drugi put postala majka, zvezda filmova “Pirati s Kariba” i “Pokajanje” rešila je da se pred muškarcima rediteljima više neće skidati i tako još jednom pokazala svoje snažno feminističko lice i odaslala jasnu poruku istomišljenicama.

Lepa glumica je primetila da se na filmskom setu više ne oseća ugodno u ulogama u kojima mora da se obnaži. Da misli ozbiljno i da podržava #MeToo pokret potvrdila je i za podkast Chanel Connects, u kojem je govorila o odluci koju je donela a koja bi mogla da pokrene novi trend ne samo u Holivudu već i širom sveta.

- Za potrebe filma i posebno pred muškarcima rediteljima više se neću razgolićivati na setu i neću snimati scene seksa. Više se ne osećam prijatno u takvom okruženju - rekla je protagonistkinja filmova “Gordost i predrasuda” i “Igra kodova”, za koje je bila nominovana za Oskara, i dodala da oseća da je ta odluka ispravna. (Pročitaj:  Roditelji su joj Kim Besindžer i Alek Boldvin, a na koga više liči?)

Odluka Kire Najtli iznenadila je mnoge

Kira razume da je prikazivanje seksualnosti na filmu potrebno zbog profila i važno zbog oslobađanja publike, ali ona više ne želi da snima klasične, uštogljene scene u kojima su glumci goli i zbog toga im je neugodno.

- Delom, to je i zbog moje sujete. Rodila sam dvoje dece i više ne želim da me golu gledaju drugi muškarci. Zapitala sam se kako će sutra moje kćerke da gledaju na te scene i da li će razumeti da se mama skidala pred kamerama jer je to bio sastavni deo glumačkog posla. Za potrebe pravog umetničkog filma možda ću i napraviti izuzetak u budućnosti, ali samo ako tim filmom šaljemo jasnu poruku ženama. U tom slučaju film bi trebalo da režira žena - objasnila je glumica, koja se probila igrajući muškaraču koja trenira fudbal u komediji “Igraj kao Bekam”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keira Knightley ⌵ (@keiraknightleyofficialpage)

Zatvarajući jedno životno poglavlje u kom je osvojila Holivud i postala jedna od najtraženijih glumica, Kira je odlučila da napravi korak napred. Bez obzira na taj izgrađeni status, koji žele mnoge njene koleginice, ona je iznad daljeg napredovanja u filmskoj industriji stavila sebe, svoju decu, supruga i porodicu. (Pročitaj: Ivana Žigon: Stevo me vrti oko malog prsta)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keira Knightley ⌵ (@keiraknightleyofficialpage)

Lana Dedić

Autor