Ana Sakić: Nikola Đuričko me naučio kako da se ponašam pred kamerom

Autor:

11.01.2017 12:41

Foto:

Foto:



Lepa Kruševljanka Ana Sakić simpatije publike pobrala je ulogom Šveđanke Ingrid u seriji "Selo gori, a baba se češlja", a zahtevnom rolom u intrigantnom "Srpskom filmu" pokazala je sve glumačke sposobnosti. Okušala je sreću ni manje ni više, nego u Holivudu, a njen lik osvanuo je u Americi na plakatu za novi film "Vizaž" ("Lice"), u kom tumači glavnu žensku ulogu. Premijera ovog trilera planirana je na proleće, a u njemu ovo srpsko devojče igra Bjuti zaraženu HIV-om.

- Nisam mogla da naslutim da će mi se desiti nešto tako lepo i veliko! U Ameriku sam otišla da radim film Zorana i Vladimira Lisinca, ali sam na dan snimanja saznala da zbog nedostatka sredstava od posla nema ništa - priča nam Sakićeva. - Aplicirala sam za film "Vizaž" i dobila priliku da prvi put na stranom jeziku predstavim glumačko umeće. Sutradan su mi javili da sam dobila glavnu ulogu! Čuveni Miki Rurk je prvobitno trebalo da zaigra u ovom filmu, ali ga je u tome sprečila nedovoljna visina honorara. To je ono što se kod nas ne dešava, a u Americi je uobičajeno.

U igri je bilo čak 20 različitih postera za "Vizaž", ali je izbor pao na tri, i to sa vašim likom.


- Ponosna sam što sam jedna od retkih glumica sa ovih prostora koja ima svoj poster u Holivudu. Po načinu na koji je rađen od ovog filma očekujem mnogo, ali da li će biti uspešan - ne znam. Već mi je doneo dobre stvari, jer me zovu za novi projekat u SAD. U Holivudu je sve moguće i ništa ne mora da znači.

Gde je teže napraviti karijeru - u Srbiji ili Americi?

- Nije lako ni ovde ni tamo. U Americi je velika konkurencija, ali da pripadam njihovom tržištu sa sigurnošću bih rekla da je tamo lakše. Međutim, iz ove perspektive to ne mogu da tvrdim, jer su srpski glumci u SAD ograničeni na određene vrste uloga. Tamo svi imaju iste šanse, postoje kastinzi, hijerarhija i sve se radi zbog zarade. U Srbiji se malo snima, a glumaca je mnogo. Ne postoji zdrava konkurencija i nema audicija. Zato, u odnosu na našu zemlju nije toliko teško koliko su mi pričali kad sam htela da idem "preko".

Sa kojim glumcem vam je saradnja bila najdragocenija?

- Imala sam sreću i čast da sarađujem sa bardovima poput Dragana Nikolića i Bate Živojinovića, mog glumačkog oca. Nikola Đuričko me je prvi naučio kako treba da se ponašam ispred kamere. Od Radoša Bajića sam, takođe, dobila mnogo saveta tokom rada na seriji "Selo gori", gde sam učestvovala od prvog snimajućeg dana. Ovaj projekat pamtim po divnoj saradnji i sjajnoj ekipi.

ZAHVALNA SAM BAJIĆU

ULOGA Ingrid je postala vaša lična karta?

- Čast mi je što sam tumačila lik Ingrid u koji ispočetka nisam verovala. Ipak, Radoš je bio izričit da je to prava uloga za mene i poverovala sam mu. Ispostavilo se da je uradio pravu stvar. Veoma sam mu zahvalna što sam imala priliku da se nađem u koži ove Šveđanke. Često me porede sa Ingrid, a dešava se i da me zovu njenim imenom, ali to mi nimalo ne smeta.

Komentari. (0)

Loading