Ivan i Jelena Zablaćanski

Kako se glumci vesele kad misle da ih niko ne snima: Detalji svadbe koje niko nije video

Autor:

06.09.2022 16:00

Foto:

Foto:

Venčanje Ivana Zablaćanskog i Jelene Pužić: rok svadbena ceremonija sa kolegama i drugarima



Venčanje Ivana Zablaćanskog i Jelene Pužić: Posle nezaboravnog venčanja i svadbenog veselja na kojem su, u društvu mnogobrojnih prijatelja i kolega, odigrali prvi ples uz Bajaginu pesmu ‘Što ne može niko možeš ti’, glumci Jelena Puzić i Ivan Zablaćanski otputovali su na medeni mesec na Maldive.

Glumci Ivan Zablaćanski (33) i Jelena Puzić (32) sklopili su građanski i crkveni brak i zatim priredili nezaboravno svadbeno veselje. Okupili su mnoštvo prijatelja i kolega koji su se dobro provodili do jutra.

- Kažu da se mladenci često ne zabave na svojoj svadbi jer su umorni i pod stresom, a mi smo na našoj imali najbolji provod u životu - objašnjava Ivan i dodaje: - Nisam neko ko se penje na stolove i stolice, a sada sa njih nisam silazio. Čitav dan je bio prelep, velika žurka koja je trajala više od četrnaest sati.

Iako već godinama žive zajedno, njih dvoje su želeli da ispoštuju tradiciju pa su se razdvojili uoči venčanja.

Jakov Simović/Gloria

 

 

 

- Došli su kod mene kumovi i drugari, i mada nismo imali muziku, sve se dešavalo spontano, jedan rođak je uzeo gitaru i počeo da svira. Bio sam malo i zabrinut što ne osećam tremu, ali kad sam shvatio da je već vreme da krenemo po mladu, tada su mi prvi put zaklecala kolena. Nazdravio sam s kumovima i porodicom i izdao komandu za pokret. Usput nam se pridružio moj prijatelj Vladimir Mišović, frontmen benda zaduženog za svirku, koji nas je sreo ispred moje zgrade i rekao: “Kasnim na tonsku probu, ali moram sa tobom po mladu” - otkriva Ivan, a Jelena ističe da je imala tremu kao pred premijeru:

- Sve vreme sam bila ubeđena da spremamo nešto najbolje na svetu, a poslednje nedelje bila sam u strahu da će biti fijasko. Bilo je mnogo dirljivih momenata tokom čitavog dana, ali najemotivniji se dogodio kad je Ivan došao po mene i kad je s drugovima otpevao pesmu “Ljerka” Đorđa Balaševića. Ona nam je veoma važna, a nismo uspeli da je uklopimo ni u jedan segment slavlja. Kad sam čula poznate stihove, počela sam da plačem toliko da su morali da mi popravljaju šminku. Jednostavno sam se raspala, nisam mogla da kontrolišem emocije.

Jakov Simović/Gloria

 

 

S obzirom na to da su se verili prošlog leta, imali su vremena da do detalja razrade svaki segment venčanja i svadbe. Do crkve su stigli oldtajmerom koji je vozio njihov prijatelj Sale.

- Jelena se godinu dana bavila organizacijom, a ja sam sedeo kod kuće i brinuo se da li će sve proći kako treba. Na sreću jeste i veoma nam je drago što je tako, iako su nas mnogi tešili da nešto uvek može krenuti naopako, ali da se zbog toga ne nerviramo. Posle ovoga, moja supruga sad može da organizuje bilo koji događaj.

Dragan Mujan/Gloria

 

 

Jedno odelo i tri venčanice Ivanu je odelo kreirao Miloš Tošović, dok je Jelena promenila tri venčanice. Prva, za crkveno venčanje, bila je elegantna, svedenih linija i preko nje je imala efektan crveni ogrtač sa vezom. Za građansko venčanje i kasnije žurku odenula je dve neformalnije. Sve su napravljene po njenim skicama.

- Moje ideje u delo je sprovela divna kostimografkinja Jelena Stokuća, zajedno sa Vesnom Dončev. Njih dve su umirile sve moje histerije i euforije koje su pratile proces i na tome sam im večno zahvalna, a malo je reći da je rezultat bio spektakularan.

Posle građanskog venčanja, usledila je žurka za pamćenje. Prvi ples odigrali su uz Bajagin hit “Što ne može niko možeš ti”.

Dragan Mujan/Gloria

 

 

- Kroz celu našu vezu prate nas Bajaga i Instruktori, pa je bilo normalno da baš njihova pesma otvori ples - kaže Ivan. - Izvele su je naše kolege, Jelenin klasić Slaven Došlo i moja koleginica Milena Živanović, uz bend Džep. Svi oni su imali tremu zbog odgovornosti. To je bio veoma dirljiv momenat, a nas dvoje smo tek pred ulazom u salu shvatili da nismo spremili nikakvu koreografiju. Jelena mi je rekla da uđem i prošetam do gostiju, da će ona ući za mnom i da ćemo usput već nešto smisliti. I kako je išla gradacija pesme, kad je došlo do instrumentala koji podseća na marš, razdvojili smo se i počeo sam rukama da pozivam goste da nam se pridruže na podijumu. Svi su pohrlili i počeli da skaču.

Dragan Mujan/Gloria

 

 

Među zvanicama je bilo mnogo poznatog sveta, pre svega glumaca. Stevan Piale došao je s trudnom suprugom Unom, Slaviša i Tijana Čurović sa ćerkom Tajom, Ljubomir Bulajić s devojkom Janom Nenadović. Bili su tu, pored ostalih, i Milan Marić, Isidora Simijonović, Milena Vasić i Milorad Damjanović. Žurka je protekla uglavnom u rokerskom fazonu, uz poznate domaće i strane hitove, mada su se u jednom trenutku pojavili i trubači. Zanimljivo je da je Ivan imao dva kuma, drugare iz detinjstva, dvojicu Nikola. Jelena je za kumu odabrala najbolju prijatejicu Natašu.

Dragan Mujan/Gloria

 

 

Priča sa srećnim krajem Svadbena torta, uz koju je upriličen vatromet, bila je posebna priča, a sve je počelo od jedne na kojoj je bio Zoran Radmilović kao Kralj Ibi.

- Kad smo je videli u izlogu jedne poslastičarnice, bili smo oduševljeni i poželeli smo da i mi imamo sličnu, sa pozornicom. Onda smo dugo razmišljali koje likove da odaberemo, tragali smo za romantičnom pričom koja ima srećan kraj. Otpali su Romeo i Julija, a svadba se već ozbiljno približavala. Moja drugarica Milica Pavlović predložila je da to budu Zona i Mane jer smo se nas dvoje zapravo zvanično i upoznali na kastingu za film “Vrati se, Zone” Juga Radivojevića. Ubrzo posle toga smo se i smuvali, tako da se može reći da nam je ta lepa ljubavna priča obeležila život. Usledila je zatim potraga za osobom koja to može da napravi i jedna Ivana je, samo za ovu priliku, izvela čaroban posao. Sve je delovalo nestvarno, svaki detalj je bio specifičan za nas - uverena je Jelena.

Dragan Mujan/Gloria

 

 

Bidermajer je uhvatila Jelenina prijateljica i klasić Matea Milosavljević, a razdragani gosti su u sjajnoj atmosferi uživali sve dok u restoranu u pola noći nisu popaljena svetla.

- Svima je bilo toliko dobro da su pitali da li bismo mogli opet. I mi bismo sve rado ponovili - kažu uglas Jelena i Ivan koji su otputovali na medeni mesec na Maldive.

Komentari. (0)

Loading