Met Gala

Met Gala 2024: Revija balskih haljina, Dženifer Lopez niko nije prepoznao, Sara Džesika Parker oduševila

Autor:

07.05.2024 11:02

Foto: Jamie McCarthy / Aliah Anderson / Guliver Getty Images

Foto: Jamie McCarthy / Aliah Anderson / Guliver Getty Images

Met Gala 2024 oduševio



U čuvenom njujorškom muzeju Metropoliten održan je najprestižniji modni događaj godine - Met Gala.

Za spektakl koji iz godine u godinu pomera granice ove industrije tradicionalno je rezervisan prvi ponedeljak u maju, a zvezde to dobro znaju i pažljivo osmišljavaju svoje autfite.

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Većina je ispoštovala kodeks koji je osmislila glavna i odgovorna Met Gale, strah i trepet Voga Ana Vintur.

Vrt vremena na tepihu koji ni ovog puta nije bio crven pretvorio se u pravu rajsku baštu kojom su paradirale slavne dame u božanstvenim kreacijama.

Nikad lepše i romantičnije, prvi su utisci modnih sladokusaca. Improvizovana pista, odnosno pomenuti tepih koji je po ivicama imao obrise zelenkastih nijansi, bila je okružena zelenom ogradom protkanom belim ružama, dok su sa panoa sa strane uzdizala šuma, a iznad nje nebeski svod.

Pročitajte: Uska haljina, čokoladna torta i on - Zavirite na rođendansku proslavu Jovane Joksimović (foto)

Savršena koreografija za “Sleeping Beauties: Reawaking Fashion”, kako je glamurozno veče zvanično predstavljeno. Uspavane lepotice: ponovno buđenje mode, pesak vremena, rajski vrtovi...

Baštom vremena među prvima se prošetala jedna od domaćica večeri, Zendaja. Mlada glumica blistala je u kreaciji brenda “Margiela”, i bio je to njen trijumfalan povratak na Met Galu posle pauze od pet godina.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Drugo dobro poznato ime u co-host ekipi bila je Dženifer Lopez.

Još jedno famozno izdanje latino bombe nosi potpis luksuzne kuće “Schiaparelli” iz aktuelne haute couture kolekcije, a na spektakularnu kreaciju potrošeno je čak 800 sati rada i dva i po miliona najfinijih perli.

Aliah Anderson/Getty Images

 

Holivudska diva Nikol Kidman vratila nas je u zlatno doba Holivuda, u savršenoj kopiji haljine inspirisane vatrenim flamenkom, koju je Kristobal Balensijaga predstavio 1951. godine.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Ikona stila Sara Džesika Parker u romantično, cvetno veče unela je malu dozu ekstravagancije u zadivljujućoj kreaciji brenda “Richard Quinn” koja je neke podsetila na glamurozni kavez za ptice, a poseban pečat stajlingu dao je šešir neobičnih kontura.

Dia Dipasupil/Getty Images

 

Penelope Kruz, muza imperije “Chanel”, zablistala je u božanstvenoj haljini sa potpisom čuvene francuske kuće, takođe podsetivši na neku od epoha koje pripadaju boljoj prošlosti “pokretnih slika”.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Utisak je ostavila i Kim Kardašijan. Bilo bi čudno da nije, zar ne?

Najpopularnija starleta je fotografima pozirala u srebrnom modelu koji je Džon Galijano kreirao za “Maison Margiela”, a osim haljine na udaru komentara našao se i njen nikad tanji struk.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Aliah Anderson/Getty Images

 

Aliah Anderson/Getty Images

 

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

 

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Photo by Marleen Moise/Getty Images

 

Photo by Aliah Anderson/Getty Images

 

 

Komentari. (0)

Loading