Osmi mart

Nije nimalo naivno: Šta poručujete ako nekome poklonite orhideju za 8. mart?

Autor:

07.03.2024 21:03

Foto: Photo by ALFONSO ALBERTO RAMÍREZ

Foto: Photo by ALFONSO ALBERTO RAMÍREZ

Poklon za Osmi mart, evo koja je simbolika orhideje



U susret 8. martu sve je češće pitanje šta darivati damama, bilo da tražite poklon za suprugu, prijateljicu, majku, sestru ili rođaku.

Svaki cvet nosi posebnu simboliku, a ukoliko odlučite da vaš poklon za "Osmi mart" bude orhideja, evo šta time poručujete.

Photo by Zoltan Tasi on Unsplash

 

Poslednjih godina orhideje su sve popularnije cveće, pa se mnogi prilikom odabira poklona rado odluče upravo za ovaj cvet.

Naziv "orchis" je grčka reč i znači testis. Taj naziv nema nikakve veze sa oblikom cveta, već je reč o obliku njegove krtole za koju su stari Grci verovali da može da pomogne u određivanju pola nerođenog deteta.

Pročitajte Jedete je svaki dan, a izaziva niz bolesti - Ovo je najopasnija namirnica koju imate u kući

I u drevnoj Kini orhideja se smatrala moćnim cvetom koji garantuje veliko i zdravo potomstvo.

Zahvaljujući svemu navedenom, ovaj aristokratski cvet je na Istoku zadržao epitet biljke koja se najčešće poklanja mladim parovima koji očekuju decu, piše aska.rs

Photo by Alexandra Nosova on Unsplash

 

Zašto je orhideja idealan poklon za Osmi mart 

Orhideja je simbol izobilja, luksuza i bogatog načina života.

Često se može čuti da su orhideje idealan cvet za one koji poseduju neobičnu lepotu, ali istovremeno vole jednostavnost, svedenost i poseduju urođeni smisao za dizajn i estetiku, piše Stil.rs.

Značenje cveta i boje orhideje:

Plavom orhidejom osobi šaljete poruku da ona za vas predstavlja raritet, unikat, jedinstveno stvorenje. Ona je simbol ljubavi, ali u kombinaciji sa plavom bojom emocije prožima spiritualnost, pa je u pitanju nesvakidašnja veza, nešto što se ne nalazi često.

Pročitajte Na kućnu adresu stigao neočekivani poklon - Evo ko je iznenadio Anastasiju (foto)

S druge strane, za belu orhideju se odlučite ukoliko osobi želite da pošaljete jasnu poruku koja glasi “drag/a si mi”, jer ona simbolizuje lepotu i eleganciju, a poseduje i dozu nevinosti koja ne obavezuje.

Suprotno tome, crvena će naglasiti vašu strast, odlučnost, istrajnost i neskrivenu ljubav, dok će njeni nešto svetliji tonovi, kao i ružičasta boja akcenat staviti na sreću i radost kojom vas ispunjava vreme provedeno sa dotičnom osobom, prenosi pomenuti medij.

Komentari. (0)

Loading