Matija Bećković: Imamo ajfon, a nemamo za zubara

Autor:

16.02.2017 15:35

Foto:

Foto:



Matija Bećković, jedan od najvećih živih srpskih pesnika i pisaca, nakon što je predstavnicima manastira Milentija uručio prilog za obnovu zdanja, koji je prikupljen od prihoda sa prednovogodišnje, tradicionalne poetske večeri “Veče sa Matijom”, rekao veoma zanimljive stvari.

Matija Bećković: Starlete su prolazne, samo treba biti strpljiv

Ovaj akadamik SANU i dobitnik najvećih književnih nagrada i priznanja, govorio je o situaciji u društvu i nekoj vrsti "duhovne anestezije" kojoj se ljudi okreću.

– Ušli smo u neku vrstu spiritističke seanse. U pogrešnom trenutku. Radimo na sebi i meditiramo – dok kuća gori. Samo da smo zadovoljni sa sobom, pa ćemo biti pomirieni sa svim i svačim. Učiniti da drugi misle da si srećan – to je jedini važeći moral. Srbija radi jogu na ivici provalije – rekao je Bećković.

Matija Bećković: Strah me da nećemo imati vremena da laži ponovimo po hiljaditi put

Bećković, čija dela "Međa Vuka Manitoga”, “Ćeraćemo se još”, “Reče mi jedan čoek”, “Vera Pavladoljska” spadaju u antologiju sprske književnosti, još je dodao:

– Zakasnili smo u procesu otuđenja. Nismo uskladili nivo otuđenosti sa trendovima. Imamo ajfon, a nemamo za zubara. Što i mi ne bismo bili pod iskušenjima pod kojima su svi – zaključio je Matija.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading