Milan Štrljić

Milan Štrljić (72) bio je jedan od najlepših jugoslovenskih glumaca, ovo je on danas

Autor:

10.07.2024 19:40

Foto: You tube printscreen

Foto: You tube printscreen

Milan Štrljić danas izgleda drugačije, u martu je napunio 72 godineMilan Štrljić svojevremeno je važio za jednog od najpoželjnijih i najtraženijih glumaca. Gotovo da nema žene koja je ostajala imuna na njegov šarm i lepotu, a njegove filmske uloge govorile su za sebe.

Rođen je u Tordincima, između Vinkovaca i Borova, a sa deset godina preselio se u Split, gde je nastavio školovanje. Glumu je završio na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je u našoj prestonici ostao da živi i radi.

You tube printscreen

 

Glumac se, sa raspadom Jugoslavije, povukao u ilegalu i odselio iz Beograda u Split, gde je postao upravnik Hrvatskog narodnog kazališta. Povremeno je prihvatao uloge u nekim serijama, dok ga mlađe generacije verovatno znaju kao oca Ive Štrljić.

Budući da ga dugo nije bilo u javnosti, mnoge obožavateljke se pitaju kako Milan Štrljić danas izgleda.

Pročitajte Omiljeni kolač Ive Štrljić svima uspeva iz prve, pravi se očas posla i topi se u ustima

Milan Štrljić danas ima 72 godine i nedavno je bio angažovan na novim projektima, a za potrebe snimanja prvi put u životu pustio je bradu.

Za dnevnik.hr Štrljić je nedavno otkrio da ga je razveselio povratak na set, a obradovao se i druženju sa kolegama.

youtube/NOVA TV

 

- Ko kaže da je teško, nije istina. Nekome je možda teško da rano ustane, ali meni nije, meni je to radost. Ja volim svoj posao, volim i kolege, a nedelju-dve odmora dovoljne su da se čovek resetuje.

- Atmosfera na snimanju je doslovno porodična - istakao je glumac.

Na pitanje koliko sličnosti ima sa likom koji tumači, Stipanom Macanom, Milan je u šali odgovorio: “Nemam nikakve, osim što je brada moja".

Štrljić je u prvom braku sa Slavicom, balerinom Pozorišta na Terazijama, dobio ćerku Ivu, dok iz drugog, sa Dašom, ima sina Frana.

Komentari. (1)

Loading
Otac pre svega

13.07.2024 15:00

Gospodin Strljic već dugo vremena živi u Hrvatskoj u kojoj je osnovao drugu porodicu, pa ga ćerka Iva, koja živi u Beogradu, bas i ne zanima mnogo. Čak ga toliko malo zanima, da je izjavio da baš i ne bi bio voljan da se sretne sa njom. Sve uloge su važne, ali ona očinska je najvažnija u životu. Ona je jedina koja te čini važnim.